Na pulsku ribarnicu vratile su se, nakon lovostaja, sardele. No, ovih se dana na ribarnici mogla vidjeti posve nesvakidašnja ponuda za Puležane. Naime, u ponudi su se našle i jegulje koje su, kako doznajemo, uhvaćene u rijeci Raši. Mnogi su se, ne prepoznajući ulov, pitali nudi li se na štandovima riba ili zmija?
Cijena im je iznosila 70 kuna za kilogram.
Jegulje, doznajemo, možemo pripremiti na razne načine, poput prženja, pohanja, a vjerojatno je najpoznatiji način pripreme na brudet. Možete, kao u okolini Neretve, u njega dodati i malo žaba.
Jegulja je, kako nalazimo, riba čija je kalorijska vrijednost usporediva s masnom svinjetinom. Ali za razliku od potonjeg, jegulja je bogata polinezasićenim mastima, koje našem tijelu ne štete. Meso jegulja vrlo je mekano, pa se ova riba jako cijeni i od nje se pripremaju prave delicije.
Pa k'o voli nek izvoli.