Život

KAKO RUKOVATI AVD ili AEG UREĐAJEM

NOVIGRAD: U četvrtak Demonstracija korištenja automatskog vanjskog defibrilatora u Sportskoj dvorani

Na području Grada Novigrada-Cittanova dostupno je više AVD uređaja, neki su smješteni u institucijama kao što je Sportska dvorana i ambulanta, a mogu se naći i u Aminesovim hotelima i kampovima * Svima se može dogoditi da se zateknu u situaciji kada osoba treba pomoć, pa je edukacija o korištenju AVD uređaja otvorena za sve koji se žele upoznati s procedurom spašavanja kod zastoja srca


 
2 min
Istra24

Na području Grada Novigrada-Cittanova dostupno je više AVD uređaja, neki su smješteni u institucijama kao što je Sportska dvorana i ambulanta, a mogu se naći i u Aminesovim hotelima i kampovima * Svima se može dogoditi da se zateknu u situaciji kada osoba treba pomoć, pa je edukacija o korištenju AVD uređaja otvorena za sve koji se žele upoznati s procedurom spašavanja kod zastoja srca

U gradskoj Sportskoj dvorani u Novigradu, u četvrtak 13. lipnja, u 16 sati ekipa Crvenog križa Bujštine uz ravnatelja Hrvoja Kovačevića, demonstrirat će korištenje automatskog vanjskog defibrilatora, poznatog kao AVD ili AEG uređaj.

AVD uređaj je maleni, prijenosni uređaj jednostavne primjene, koji je važan u situacijama kada je potrebno pomoći osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma. Današnji moderni uređaji u mogućnosti su davati korisniku glasovne i tekstualne upute, te voditi ga kroz cijeli postupak oživljavanja, pa je vidjeti pravilan postupak korištenja AVD uređaja izuzetno korisno iskustvo.

Na području Grada Novigrada-Cittanova dostupno je više AVD uređaja, neki su smješteni u institucijama kao što je Sportska dvorana i ambulanta, a mogu se naći i u Aminesovim hotelima i kampovima. U srpnju prošle godine, postavljena su dva vanjska AVD uređaja na dvije, frekventne lokacije : jedan pored plaže u Karpinjanu, a drugi uz plažu Belveder u Dajli. Uređaji su uočljivi i smješteni u posebne ormariće koji po otvaranju automatski pozivaju hitnu pomoć, što korisniku odnosno pozivatelju daje prioritetnu liniju prema hitnoj pomoći.

Svima se može dogoditi da se zateknu u situaciji kada osoba treba pomoć, pa je edukacija o korištenju AVD uređaja otvorena za sve koji se žele upoznati s procedurom spašavanja kod zastoja srca. Važno je napomenuti, ukoliko se AVD uređaj primjeni u prvim minutama srčanog zastoja, postoji vrlo visoka vjerojatnost uspješnog oporavka unesrećene osobe.


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.