Život

NA PULSKOJ TRŽNICI

Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula ove godine obilježava 33 godina rada, a ima 337 članova s područja Istarske županije


 
2 min
Istra24

Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula ove godine obilježava 33 godina rada, a ima 337 članova s područja Istarske županije

Na Gradskoj tržnici Pula danas su predstavnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u povodu Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, svojim promotivnim štandom i kulturno-zabavnim programom uveseljavali prolaznike i upoznavali ih sa svojim radovima, aktivnostima i planovima, te dijelili letke i promidžbene majice. Puljani su donacijama rado podržali rad korisnika.

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja.

Udruga ove godine ujedno obilježava 33 godina svog rada, a bilježi 337 članova na području Istarske županije.

Udruga je osnovana 1991. godine s ciljem okupljanja roditelja zbog rehabilitacije, socijalizacije i zbrinjavanja osoba s intelektualnim teškoćama, te informiranje roditelja o mogućnostima ostvarenja njihovih socijalnih, zdravstvenih i materijalnih prava.

Udruga provodi likovno-kreativnu, folklorno-muzičku radionicu, sportsko-rekreativne aktivnosti; boćanje i kuglanje, te pruža psihološku individualnu pomoć, provodi terapijsko jahanje i ronjenje, organizira odlaske na more i jednodnevne izlete. Udruga ima partnerstvo sa osnovnim školama na području Grada Pule i okolice i Medicinskom školom Pula, te udrugama koje provode programe za osobe s invaliditetom.

Predsjednik udruge Gvido Radolović je čestitao svim članovima udruge Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Aktivnost su podržali i financirali grad Pula, Poreč, Rovinj, Vodnjan, općina Barban, Brtonigla, Sv. Lovreč, Svetvinčenat, Bale, Tinjan.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.