Život

veselo modno događanje u labinu

Osobe s Down sindromom i intelektualnim teškoćama nosile modnu reviju

Kako doznajemo od Ozrena Catele, predsjednika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre koji je također prošetao pistom, manekeni i manekenke imali su čak dva izlaska, a središnji dio modne revije bio je posvećen Centru INPROMO koji zapošljava osobe s invaliditetom


 
2 min
Borka Petrović

Kako doznajemo od Ozrena Catele, predsjednika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre koji je također prošetao pistom, manekeni i manekenke imali su čak dva izlaska, a središnji dio modne revije bio je posvećen Centru INPROMO koji zapošljava osobe s invaliditetom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom danas je u Labinu održana modna revija u kojoj su manekenke i manekeni bili članovi Centra za inkluziju i podršku u zajednici s down sindromom i drugi korisnici usluga Centra iz cijele Istre.

Oni su, u pratnji svojih prijatelja i brojnih poznatih osoba iz javnog života, prošetali modnom pistom i oduševili sve prisutne.

Kako doznajemo od Ozrena Catele, predsjednika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre koji je također prošetao pistom, manekeni i manekenke imali su čak dva izlaska, a središnji dio modne revije bio je posvećen Centru INPROMO koji zapošljava osobe s invaliditetom.

Njihovi korisnici - osobe s intelektualnim poteškoćama nosile su radna odjela koja su sami šivali u sklopu radionice.

- Vrijeme nas je poslužilo, pratnju našim manekenima pružile su brojne javne osobe, od gradonačelnika Valtera Glavičića, predsjednice labinskog gradskog vijeća Eni Modrušan, načelnice općine Sveta Nedelja Irene Franković, ali i sportaši i direktori komunalnih poduzeća s Labinštine, kazao nam je Catela.

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se građane potaknuti na veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom te potaknuti razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem njihovog položaja u društvu. Odgovornost za to leži u svim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva i svima nama, njihovim poznanicima, susjedima, sumještanima.

Oni su - pokazali su to i na reviji - topli, dobrodušni, vedri, veseli, društveni, komunikativni i kreativni... a za to im je potrebna naša podrška.


FOTO: Centar za inkluziju Labin

Nastavite čitati

logo
Istra
 

Porečka policija istražuje smrt djeteta

U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, policija utvrđuje okolnosti smrti djeteta koje je 18. veljače u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja te je nakon reanimacije preminulo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.