Život

"NIJEDNE NEMA BOLJE..."

Policija i građani zajedno na pulskoj Karolini na Danu otvorenih vrata

Brojni mališani, ali i stariji građani i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne, pomorske policije i na punktu kriminalističke tehnike mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu


 
1 min
Istra24
PU istarska

Brojni mališani, ali i stariji građani i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne, pomorske policije i na punktu kriminalističke tehnike mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu

Ispod tisućljetne Arene, na parkiralištu Karolina i na Riječkom gatu, danas je održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske.

Brojni mališani, ali i stariji građani i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne, pomorske policije i na punktu kriminalističke tehnike mogli su razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

PU istarska

Imali su prilike saznati kako zaštiti sebe i svoju imovinu te dobiti informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području Istre. Djeca su za zanimanjem razgledala info punkt kriminalističke tehnike, na kojem su im policijski službenici pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te su im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Ipak, najveće zanimanje okupljenih građana izazvale su pokazne vježbe interventne policije i službenog psa Duksa koji je uspješno pronašao drogu sakrivenu u automobilu, kao i obilazak policijskih plovila, te ronioci Interventne jedinice policije koji su svoju opremu izložili na Riječkom gatu.

PU istarska

 
Dan otvorenih vrata samo je jedan od načina na koji se istarska policija nastoji približiti građanima, a s obzirom na brojna nasmijana lica naših najmlađih sugrađana, današnje druženje pokazalo je da, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su povremeno kvarili manifestaciju, djeca u policajcima vide prijatelje i pomagače, a za koju godinu možda i kolege.


Nastavite čitati

Pula
 

Posjetitelji sarajevskog festivala ubuduće će prema pulskom konceptu uživati u 'Doručku s autorom'

"Prvi Bookstan organizirali smo povodom 20. godina Buybooka tek s idejom da nekim događajem obilježimo taj važan datum. Na kraju je to preraslo u Međunarodni festival knjiga koji se već sedam godina održava prve srijede u srpnju i u tri dana maratonski održi više od 30 programa. Od početka na festivalu predstavljamo najbolje autore s domaće i regionalne scene, a tradicionalna je postala i naša književno- kritičarska radionica u kojoj svake godine sudjeluje odabranih 20-ak polaznika", rekao je direktor Bookstana Damir Uzunović

Pula
 

Damir Prhat jedini kandidat na natječaju za pročelnika. Idući tjedan ima pismeno testiranje i intervju

Nakon onog za pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Grad Pula je ovih dana objavio nekoliko novih natječaja. U planu je zapošljavanje višeg stručnog suradnika 1. za prometno redarstvo, stručnog suradnika i komunalnog redara. Planira se i zapošljavanje višeg stručnog suradnika za zaštitu okoliša, a čak sedam kandidata javilo se za posao referenta za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.