Život

''Zaštitimo svoj dom'

Policijski službenici u Buzetu educirali građane o prevenciji o prijevarama

U sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'' u za umirovljenike i gerontodomaćice održano predavanje policije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi


 
1 min
Istra24
foto: PU Istarska

U sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'' u za umirovljenike i gerontodomaćice održano predavanje policije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave istarske i Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su 18. svibnja prilikom održavanja mjesečnog sajma u Buzetu nastavili s preventivnim aktivnostima.
Na postavljenom info-punktu građanima su dijelili letke i educirali građane o načinima samozaštite u cilju sprečavanja kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove u sklopu preventivnih aktivnosti policije pod nazivom ''Zaštitimo svoj dom'', kao i u cilju prevencije kaznenih djela prijevare u sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće''. Tom prigodom policijski službenici su građane također savjetovali i o načinima zaštite u cilju prevencije džepnih krađa te su ih uputili da ukoliko im se i pored samozaštitnih mjera dogodi da postanu žrtva kaznenog djela, odmah nazovu policiju na 192!  
 
Preventivna aktivnost na info punktu u Buzetu imala je pozitivnu reakciju javnosti, velik broj građana je iskazalo da su zainteresirani za vlastitu sigurnost i sa zanimanjem su slušali savjete policijskih službenika o samozaštitnom ponašanju. 
 
U sklopu preventivnog projekta ''Policija poručuje: zaštitimo naše noniće'',  u suradnji sa Gradom Buzetom, 24. svibnja je u prostorijama gradske vijećnice u Buzetu za umirovljenike i gerontodomaćice održano predavanje policije o prijevarama kojima su izložene osobe starije životne dobi.
 
Prilikom predavanja policijski službenici su građanima pojasnili najčešće oblike prijevara s kojima su suočene starije osobe. Posebno je naglašena važnost zaštite osobnih podataka  te su policijski službenici građane pozvali na oprez prilikom davanja ili dijeljenja osobnih podataka nepoznatim osobama i savjetovali su im kako trebaju postupiti u slučaju kada posumnjaju da bi se moglo raditi o prijevari.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.