Život

pohvalna investicija grada poreča

Poreč: Uređuje se Klub za mlade, otvorenje za tri mjeseca

Površina budućeg Kluba za mlade je 120 četvornih metara,  60 u prizemlju i 60 na katu, a u prostoru je kompletno obnovljena sva infrastruktura. Očekuje se da Klub otvori svoja vrata i počne s aktivnostima za Dan grada 30. travnja


 
2 min
Zoran Angeleski
U srcu porečke starogradske jezgre, na 'Trgu Antona Grabara'

Površina budućeg Kluba za mlade je 120 četvornih metara,  60 u prizemlju i 60 na katu, a u prostoru je kompletno obnovljena sva infrastruktura. Očekuje se da Klub otvori svoja vrata i počne s aktivnostima za Dan grada 30. travnja

U srcu porečke starogradske jezgre, na Trgu Antona Grabara, trenutno se uređuju prostori budućeg Kluba za mlade. Radio se o investiciji Grada Poreča-Parenzo, koji je prostor u svom vlasništvu odlučio prenamijeniti u Klub za mlade, sukladno iskazanom interesu mlađih sugrađana.

- Želimo urediti prostor za mlade, kojim će upravljati mladi. I da to postane mjesto gdje mogu dobiti informacije o aktivnostima, sadržajima, udrugama i ustanovama koje su od interesa za njih, bez obzira na dobnu skupinu ili interese. I naravno, s obzirom na lokaciju, ovo je još jedan način revitaliziramo našu starogradsku jezgru., rekao je prilikom obilaska radova porečki gradonačelnik Loris Peršurić te naglasio da Grad planira samo urediti prostor za mlade, dok će na mladima biti odluka kakvu opremu, sadržaj i programe imaju u njemu.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić naglasio je da Grad planira samo urediti prostor za mlade, dok će na mladima biti odluka kakvu opremu, sadržaj i programe imaju u njemu

Površina budućeg Kluba za mlade je 120 četvornih metara,  60 u prizemlju i 60 na katu. U sklopu radova rekonstruirana je elektro mreža, kao i mreža vode i odvodnje, izgrađen novi sanitarni čvor u prizemlju, izvršeno je kompletno struganje, gletanje i ličenje zidova te su izvedeni podopolagački radovi, a rekonstruirana je i mini kuhinja. Do kraja radova još će se postaviti ulazna rampa za osobe s invaliditetom, ugraditi novi prozori i ulazna vrata, a fasada oličiti.

Kako do programa?

Paralelno s dovršetkom radova, Upravni odjel za društvene djelatnosti organizirat će programsku skupinu u koju će uključiti predstavnike Savjeta mladih, udruga za mlade, škola i ostalih, kako bi zajedno definirali unutrašnje uređenje prostora, kao i konkretne programske aktivnosti koje će se provoditi u budućem Klubu.

Očekuje se da Klub otvori svoja vrata i počne s radom i aktivnostima za Dan grada, 30. travnja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.