westpointdugi
Život

OD TRADICIJSKIH DO BEZGLUTENSKIH I VEGANSKIH

SLADOLED U PULI OD DVA DO PETNAEST EURA Ljetna osvježavajuća slastica postaje sve unosniji poslovni pothvat

Kupci naših sladoleda su pretežno domaći i zbog njih smo odlučili zadržati stare cijene. Naši gosti znaju za to, te nam se vraćaju i tu su od početka do kraja sezone, naravno, ima i stranih gostiju. Sladoledi koje mi proizvodimo su potpuno domaći i tako to traje od 1965. godine. Tradicija je duga i pokušavamo biti odlični, odnosno najbolji, poručuje Izrazim Garipi iz slastičarnice Stoja


2.07.2024
3 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Kupci naših sladoleda su pretežno domaći i zbog njih smo odlučili zadržati stare cijene. Naši gosti znaju za to, te nam se vraćaju i tu su od početka do kraja sezone, naravno, ima i stranih gostiju. Sladoledi koje mi proizvodimo su potpuno domaći i tako to traje od 1965. godine. Tradicija je duga i pokušavamo biti odlični, odnosno najbolji, poručuje Izrazim Garipi iz slastičarnice Stoja

Sladoled je zasigurno najomiljenija slastica u ljetnim mjesecima, osvježava i okrepljuje, te je postao najtraženiji i najprodavaniji proizvod na tržištu, a samim time i unosan poslovni pothvat mnogobrojnih slastičarnica i ugostiteljskih objekata u Puli.

Slastičarnicama koje rade tijekom cijele godine, ovih vrućih dana, pridružile su se i mnoge usko specijalizirane, baš za prodaju sladoleda, pa je ponuda i više nego bogata.

Naime, mnoštvo okusa i 'šarena' ponuda ove omiljene slastice više se ne bazira samo na klasičnim okusima vanilije, čokolade, jagode i šumskog voća, kao prije par desetljeća, sada se na meniju mogu naći veganski, bezglutenski, oni bez šećera za dijabetičare te cijela paleta raznih okusa.

Kupci izbor okusa baziraju na svojim preferencijama, a kako nam navode oni nešto stariji, oni se drže klasičnih okusa, dok mladi vole eksperimentirati, pa je shodno tome široka paleta ponuđenih okusa postala sveprisutna u svim slastičarnicama.

Na kratkom potezu od početka Kandlerove ulice pa do Portarate ima sedam specijaliziranih slastičarna i to samo za sladolede, ispred svake od njih je veći ili manji red za poslasticom koja svojom slatkoćom i svježinom krijepi i osvježava.

Kakve su cijene sladoleda? Ono što se može vidjeti iz ponude je da se cijene jedne kuglice pretežno kreću od dva, dva i pol eura, a ima i kuglica koje skoče do tri i pol eura, pa čak i pet, ali kako nam navode, radi se o sladoledima koji bivaju obogaćeni raznim preljevima i dodacima sa smrznutim voćem i jestivim dekoracijama, što je dodatno dekorirano s kornetima, koji već sami za sebe predstavljaju poslasticu bogatu kalorijama.

Postoje varijante koje dižu cijenu i do 15 eura, ali takvi sladoledni kupovi doista izgledaju kao bogati obrok koji vas može držati cijeli dan bez da pojedete išta drugo. Slastičari kažu kako ih rijetko tko naruči.

Jedna od najstarijih slastičarnica u Hrvatskoj je 'Fortuna' s tradicijom dugom 96 godina, a u Puli posluju od 1948. godine te ih svakodnevno posjećuje mnoštvo Puležana i turista.

Vlasnik Lirim Ramadani nam kaže da su cijene sladoleda zadržali na prošlogodišnjim, odnosno na dva eura, te da kupaca ima, kako domaćih, tako i sve više stranih.

Slastičarnica Fortuna

U pulskom autokampu Stoja nedavno je otvoren 'Coffee, wine & tapas bar'. Kuglica sladoleda brenda 'Carte D'Or' na ovoj prestižnoj lokaciji stoji dva eura.

Mirsad Mulalić iz bara nam kaže da će uskoro u ponudi imati i domaći sladoled iz buzetske tvrtke 'Ošo' koja slovi kao renomirani proizvođač domaćih slastica, te najavljuje da će on biti nešto skuplji.

Mirsad Mulalić

Niti tridesetak metara dalje nalazi se slastičarnica 'Stoja' s uskoro šezdesetgodišnjom tradicijom.

Vlasnik slastičarnice Izrazim Garipi ističe da su cijene sladoleda zadržali na prošlogodišnjoj razini od dva eura, unatoč tome što je jako puno stavki za proizvodnju sladoleda išlo gore.

- Kupci naših sladoleda su pretežno domaći i zbog njih smo odlučili zadržati stare cijene. Naši gosti znaju za to, te nam se vraćaju i tu su od početka do kraja sezone, naravno, ima i stranih gostiju. Sladoledi koje mi proizvodimo su potpuno domaći i tako to traje od 1965. godine. Tradicija je duga i pokušavamo biti odlični, odnosno najbolji, poručuje Garipi.

Slastičarnica Stoja


Nastavite čitati

Pula
Prije 20 min

Nepopravljivi recidivist završio u zatvoru: U blizini škole, dok mu je vozačka ukinuta, vožnjom ugrožavao građane

Muškarac je s namjerom izazivanja pozornosti ostalih građana, naglo povećavao brzinu kretanja krećući se iz mjesta i pritom postizao gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, što je uzrokovalo proklizavanje kotača. Na taj način je ugrožavao građane i izazivao buku visokog intenziteta te stvarao osjećaj uznemirenosti i straha kod stanara i djece ispred škole

Pula
Prije 2 h

(FOTO) VIDI SE 'IZ SVEMIRA' Ulaz u Pulu ogromno je gradilište. "Izvirio" prvi nosač nadvožnjaka, a nova cesta već je na Google Mapsu

Ukratko, od Tršćanske do Velog Vrha stižu četiri trake, skretanje za Vallelungu pretvara se u veliki rotor, cesta na Velom Vrhu prvo prolazi ispod zemlje, a potom skreće ulijevo ka Fažanskoj cesti. Ali, ni to nije sve! Kako bi, naime, četiri trake mogle uopće prijeći preko pruge i Partizanskog puta u blizini pulskog mlina i povezati se s Tršćanskom, postojeći nadvožnjak nije dovoljan pa će mu se pridodati i jedan novi. Stari će se, paralelno, detaljno obnoviti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primate.