Život

udruga panonija gostuje u puli

Slavonci na tržnicu donijeli kulen, kulenovu seku, čvarke, med...

Udruga branitelja proizvođača Panonija donosi u Pulu bogatu ponudu slavonskih proizvoda: od domaćeg meda, raznih sireva, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda, kao i slavonske tradicionalne rukotvorine ili suvenire


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Udruga branitelja proizvođača Panonija donosi u Pulu bogatu ponudu slavonskih proizvoda: od domaćeg meda, raznih sireva, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda, kao i slavonske tradicionalne rukotvorine ili suvenire

Sve do subote Puljani i njihovi gosti mogu posjetiti izložbeno-prodajnu manifestaciju pod nazivom "Domaće je domaće".

Udruga branitelja proizvođača Panonija donosi u Pulu bogatu ponudu slavonskih proizvoda: od domaćeg meda, raznih sireva, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda kao i slavonske tradicionalne rukotvorine ili suvenire.

Ova udruga, koja često posjećuje Pulu, okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, zadruge i kućne radinosti, koji su udružili radi zajedničke promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda. Članovi udruge nude uglavnom proizvode koji su karakteristični za Slavoniju i Baranju.

- Članovi udruge koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, nakon rata zasukali su rukave i tako nastavljaju doprinositi društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima, navode iz ove udruge dodajući da osim ove manifestacije, kojoj posjećuju hrvatske gradove, udruga orgnizira i Dane Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda te manifestaciju Zeleno i Plavo, po kojima je već postala prepoznatljiva diljem Hrvatske. 


Nastavite čitati

Pula
 

SUKOB OKO PARKINGA U TRŠĆANSKOJ ULICI Tko ima pravo, tko sječe užad, tko razbija staklo na vozilu

Predstavnica stanara Ivana Rampini: "Hrvatske željeznice svojataju nešto što nije njihovo vlasništvo, već su to dobili u posjed na trajno korištenje. Oni ne razmišljaju o stanarima zgrade koji ovdje žive 24 sata, a oni tamo rade samo 8 sati. I sad se inate" * HŽ: "Iako stanari okolnih zgrada imaju oko svojih zgrada zemljište na kojem mogu parkirati i po potrebi urediti parkirališta, neprekidno nam stvaraju neugodnosti. Ruše se postavljeni stupići, sijeku užad koja je postavljena na ulaz u parkiralište, te razbijaju stakla na parkiranom vozilu"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.