Život

završio lovostaj

Stigla je friška srdela - kilogram 30 kuna!

Jutros je na pulsku ribarnicu napokon stigla friška srdela. Kilogram se nudio po 30 kuna. Nije jeftina, no Puljani su se očito zaželjeli ove sitne plave ribe pa je na bankarelama bila gužva


 
1 min
Borka Petrović

Jutros je na pulsku ribarnicu napokon stigla friška srdela. Kilogram se nudio po 30 kuna. Nije jeftina, no Puljani su se očito zaželjeli ove sitne plave ribe pa je na bankarelama bila gužva

Jutros je na pulsku ribarnicu napokon stigla friška srdela. Kilogram se nudio po 30 kuna. Nije jeftina, no Puljani su se očito zaželjeli ove sitne plave ribe pa je na bankarelama bila gužva.

Lovostaj je ukinut nakon više od dva mjeseca. Naime, razdoblje od 24. prosinca do 16. siječnja i od 16. do 28. veljače definirana su kao »razdoblje redovite zabrane ribolova plivaricom srdelarom«. Od 17. siječnja do 15. veljače trajalo je pak vrijeme privremene obustave ribolova. No, s obzirom da je u zadnjih nekoliko dana jako puhala bura pa ribarice nisu isplovljavale, prva će srdela na tanjure stići tek danas.

Ako se neka u međuvremenu i našla u prodaji, sigurno nije bila friška ili nije bila naša. Naime, Slovenija nema zabranu ulova pa moguće da je stigla iz ove susjedne zemlje, a mogla se kupiti i zamrznuta.

Narednih dana, uz povoljno vrijeme i veći ulov, možemo očekivati i niže cijene omiljene plave ribe.


FOTO: Tržnica Pula

Nastavite čitati

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.