Život

OD 13. DO 15. LISTOPADA

Stiže jubilarni 15. Internacionalni sajam pršuta (ISAP)

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi


 
2 min
Istra24

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi

Ljepotu jeseni i ove će godine tradicionalno će obilježiti Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, čije nas jubilarno 15. izdanje očekuje od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada.

 

Po već uhodanoj tradiciji, kroz ta tri dana u Tinjanu očekujemo četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoevropskom i srednjoevropskom klimatskom i kulturnom krugu. Tkogod proizvodi pršute dobrodošao je u Tinjan, gdjegod u Europi ili svijetu bio!

 

Uoči ISAP-a pršuti će se, također prema petnaestgodišnjoj tradiciji, ocjenjivati, pa ćemo uz otvorenje sajma u petak 13. listopada u 13 sati šampionima u nekoliko kategorija dodijeliti nagrade. Podsjetimo, uz istarski pršut koji je nositelj europske Zaštićene oznake izvornosti (ZOI), na ISAP-u se predstavljaju još tri tipa hrvatskih pršuta koji imaju europsku Zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla (ZOZP), a to su krčki, dalmatinski i drniški pršut. Uz njih ćemo na ISAP-u kušati i pršute iz Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije, Mađarske te Crne Gore.

 

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi.

Neće izostati ni zabavnog programa u glavnom šatoru s pršutima, gdje će svirati u petak.

Malvazija band, u subotu Alfa time band i Lucky band, u nedjelju Laguna band i Duo Magnolija, a sva tri dana u party zoni DJ Kriza.

Prvog dana ISAP-a, u petak navečer u 23 sata jubilej će se obilježiti prigodnim vatrometom. U subotu će na svoje doći sportaši i rekreativci, jer se toga dana održava turnir u pljočkanju po starinski, natjecanje u gađanju glinenih golubova, cornhole turnir i avanturistička timska potraga za pršutom, dok je nedjelja termin za veliku rekreativnu biciklijadu.

Kroz sva tri sajamska dana u Kući istarskog pršuta bit će postavljena izložba Zavičajne zbirke Depiera; u subotu i nedjelju će se u Domu mladih održati vođene degustacije pršuta i vina, a u nedjelju poslijepodne očekuje nas još i nastup Folklornog društva Kumpanija Kosirići te tinjanskih mažoretkinja.

Sve detalje o 15. Internacionalnom sajamu pršuta (ISAP) pronađite na www.tinjan.hr i na društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta (ISAP).

 

 


Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.