Život

OD 13. DO 15. LISTOPADA

Stiže jubilarni 15. Internacionalni sajam pršuta (ISAP)

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi


 
2 min
Istra24

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi

Ljepotu jeseni i ove će godine tradicionalno će obilježiti Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, čije nas jubilarno 15. izdanje očekuje od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada.

 

Po već uhodanoj tradiciji, kroz ta tri dana u Tinjanu očekujemo četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoevropskom i srednjoevropskom klimatskom i kulturnom krugu. Tkogod proizvodi pršute dobrodošao je u Tinjan, gdjegod u Europi ili svijetu bio!

 

Uoči ISAP-a pršuti će se, također prema petnaestgodišnjoj tradiciji, ocjenjivati, pa ćemo uz otvorenje sajma u petak 13. listopada u 13 sati šampionima u nekoliko kategorija dodijeliti nagrade. Podsjetimo, uz istarski pršut koji je nositelj europske Zaštićene oznake izvornosti (ZOI), na ISAP-u se predstavljaju još tri tipa hrvatskih pršuta koji imaju europsku Zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla (ZOZP), a to su krčki, dalmatinski i drniški pršut. Uz njih ćemo na ISAP-u kušati i pršute iz Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije, Mađarske te Crne Gore.

 

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi.

Neće izostati ni zabavnog programa u glavnom šatoru s pršutima, gdje će svirati u petak.

Malvazija band, u subotu Alfa time band i Lucky band, u nedjelju Laguna band i Duo Magnolija, a sva tri dana u party zoni DJ Kriza.

Prvog dana ISAP-a, u petak navečer u 23 sata jubilej će se obilježiti prigodnim vatrometom. U subotu će na svoje doći sportaši i rekreativci, jer se toga dana održava turnir u pljočkanju po starinski, natjecanje u gađanju glinenih golubova, cornhole turnir i avanturistička timska potraga za pršutom, dok je nedjelja termin za veliku rekreativnu biciklijadu.

Kroz sva tri sajamska dana u Kući istarskog pršuta bit će postavljena izložba Zavičajne zbirke Depiera; u subotu i nedjelju će se u Domu mladih održati vođene degustacije pršuta i vina, a u nedjelju poslijepodne očekuje nas još i nastup Folklornog društva Kumpanija Kosirići te tinjanskih mažoretkinja.

Sve detalje o 15. Internacionalnom sajamu pršuta (ISAP) pronađite na www.tinjan.hr i na društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta (ISAP).

 

 


Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.