Život

U 21 SAT

Sutra Ribarska večer u Krničkom portu, tik uz more pjevat će Klapa Luka

Za pravi štimung malog ribarskog mjesta moći će se guštati friška riba s gradela, pedoći i mižol bevande


 
2 min
Istra24
Foto: TZ Marčana

Za pravi štimung malog ribarskog mjesta moći će se guštati friška riba s gradela, pedoći i mižol bevande

Turistička zajednica Općine Marčana poziva sve na klapsku večer u Luku Krnica sutra, 5. srpnja, s početkom u 21 sat. Prisutni će se zabaviti i vjerojatno zapjevajti domaće i strane evergreene u izvedbi ženske Klape Luka, tik uz more. Za pravi štimung malog ribarskog mjesta moći će se guštati friška riba s gradela, pedoći i mižol bevande.

Jednom je akademik Jakša Fiamengo posvetio ove stihove Klapi Luka:

Ča je suncu svitlo,                         Ča je sidro brodu,

ča su glazbi zvuci,                         more kad pobisni.

to je Luka pismi,                          To je pisma Luci,

to je pisma Luci.                          to je Luka pismi…

               

Djelujući dulje od 3 desetljeća, Klapa Luka iz Rijeke sinonim je kvalitete ženskog klapskog izričaja s osebujnim vokalnim izvedbama. Svoju prisutnost na inozemnoj i domaćoj glazbenoj sceni upotpunila je brojnim koncertima, natjecanjima, raznim glazbeno – scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama, TV- spotovima, a snimila je i 8 nosača zvuka. Ova dugogodišnja intenzivna aktivnost rezultirala je velikim interesom publike, izvrsnim kritikama i vrijednim priznanjima.

Klapa Luka u svojoj kolekciji pohranjuje više od 60 nagrada i plakata ubrajajući čak 5 zlatnih s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te nekoliko prestižnih s Šibenskog, Kaštelanskog i Sinjskog festivala te primorskog MIK-a. Za dugogodišnji rad i cjelokupni doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, u godini obilježavanja 30. obljetnice Klape, Hrvatska glazbena unija dodjeljuje joj posebnu nagradu glazbene struke- Status 2015. Nositeljica je i dvaju nagrada Porin za albume Zbog ljubavi (2018) i onaj s božićnim napjevima Rodija se Bog i čovik (2019). Također je dobitnica Godišnje nagrade Grada Rijeke (1996.) te Godišnje nagrade Primorsko- goranske županije (2020.), za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja.

Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana i komunalnom tvrtkom Mandalena d.o.o.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.