Život

KORONAVIRUS

U Hrvatskoj 571 novozaraženi, umrlo osam osoba

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 4.459, na bolničkom je liječenju 498 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru


 
1 min
HINA
EPA/Lavandeira jr

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 4.459, na bolničkom je liječenju 498 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 571 novi slučaj zaraze koronavirusom, a umrlo je osam osoba, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 4.459, na bolničkom je liječenju 498 pacijenata, od kojih je 10 na respiratoru.

Do danas je ukupno je zabilježeno 1.234.358 zaraženih osoba, od kojih je 16.930 umrlo. Ukupno se oporavilo 1.212.969 osoba, od toga 565 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 2846 osoba.

Do danas je ukupno testirano 5.239.485 osoba, od toga 3.457 u posljednja 24 sata.

Zaključno s ponedjeljkom utrošene su 5.302.224 doze cjepiva, a cijepljeno je 59,62 posto ukupnog stanovništva, odnosno 70,91 posto odraslog stanovništva.


Nastavite čitati

Paladina najavio promjene u korporativnom upravljanju državnim poduzećima

U završnoj je fazi priprema novog zakona o trgovačkim društvima u državnom vlasništvu, a kao neke od njegovih smjernica Paladina je apostrofirao buduću centralizaciju modela upravljanja tim trgovačkim društvima, uspostavu sustava jasnih i mjerljivih financijskih i nefinancijskih ciljeva te njihovo praćenje od strane vlasničkih tijela, kao i transparentan postupak izbora članova nadzornih odbora, od kojih će većina biti neovisna od vlasnika

"Cijenimo doprinos nacionalnih manjina izgradnji moderne hrvatske države i društva"

Na konferenciji "Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina 20 godina poslije: politička zastupljenost nacionalnih manjina kao preduvjet za jačanje manjinskih prava" istaknuto je kako je donošenje tog akta otvorilo vrata ulaska Hrvatske u EU, utjecalo na položaj Hrvatske u svijetu te imalo važnu ulogu u procesu integracije nacionalnih manjina u hrvatsko društvo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.