Život

PU ISTARSKA POZIVA GRAĐANE

U Pazinu se u četvrtak održava dan otvorenih vrata policije

Program je osmišljen kako bi građani mogli saznati nešto više o policijskom pozivu te kako bi mladi dobili informacije o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke * Događaj će se održati na Trgu slobode odnosno, u slučaju kiše, u maloj polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane u Ulici Tugomila Ujčića 2


 
2 min
Istra24
Foto PU istarska

Program je osmišljen kako bi građani mogli saznati nešto više o policijskom pozivu te kako bi mladi dobili informacije o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke * Događaj će se održati na Trgu slobode odnosno, u slučaju kiše, u maloj polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane u Ulici Tugomila Ujčića 2

Policijska uprava istarska ponovno počinje s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog četvrtka policijski službenici družiti s građanima na Trgu Slobode u Pazinu.
Policijski službenici izložit će policijska vozila i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a građani će moći pogledati i pokazne vježbe. Program Dana otvorenih vrata odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
10.00-10.30 sati razgledavanje policijske opreme i vozila
10.30-11.00 sati pokazne vježbe

  • 10.30-10.40 sati pokazna vježba rukovanja vatrenim oružjem
  • 10.40-10.50 sati pokazna vježba službenog psa
  • 10.50-11.00 sati pokazna vježba interventne policije

11.00-11.15 sati razgledavanje policijske opreme i vozila.
U slučaju kiše, program će se održati u maloj polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin (Ulica Tugomila Ujčića, prof. 2).
Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.
Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.
U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknadu za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) Dan otvorenih podruma donio druženje i veselje u vodnjansku vinariju Medea

Ovaj se događaj organizira tijekom nedjelje, kako bi što više ljudi moglo odvojiti malo vremena za obilazak vinarija", kaže enolog Marko Krstačić. Posjetitelji su puni riječi hvale, a mnogi smatraju kako bi  manifestacija trebala biti učestalija, jer im se interval od godinu dana čini predugim, kako za degustaciju vina, tako i za druženje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.