Život

svečanost uz pjesmu i molitvu

U Poreču se sutra pali prva adventska svijeća

Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje


 
1 min
Istra24

Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje

Uoči prve adventske nedjelje, na Trgu slobode u Poreču u subotu, 2. prosinca, u 18.45 sati, održat će se kratka svečanost u povodu paljenja prve adventske svijeće. U organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, sada već tradicionalno, ovo događanje obilježava adventske nedjelje, odbrojavajući dane do Božića.

Okupljeni će svečanost proslaviti uz pjesmu i molitvu te dio prigodnog igrokaza učenika "Adventske svijeće".

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska, a označava mir. Treća svijeća je pastirska, slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća, koja će biti upaljena uoči Božića, jest svijeća anđela i donosi ljubav.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.