Život

akcija doma Giudici - Villa Elisa iz Šišana

U subotu humanitarna prodaja kolača na pulskoj tržnici

Dobrovoljni prilozi, u zamjenu za paketić domaćih kolača, donirat će se pulskoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh koja će novac dalje usmjeriti potrebitim sugrađanima


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija/Pixabay

Dobrovoljni prilozi, u zamjenu za paketić domaćih kolača, donirat će se pulskoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh koja će novac dalje usmjeriti potrebitim sugrađanima

Korisnici i djelatnici Obiteljskog doma Giudici - Villa Elisa iz Šišana osmislili su humanitarnu akciju - pripremaju kolače koje će, prigodno pakirane, nuditi posjetiteljima pulske tržnice u subotu, 12. veljače. Dobrovoljni prilozi, u zamjenu za paketić domaćih kolača, donirat će se pulskoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh koja će novac dalje usmjeriti potrebitim sugrađanima.

Na ovaj prigodan način, korisnici obiteljskog doma iz Šišana željeli su iskazati čin ljubavi uoči dana zaljubljenih, napraviti nešto dobro, svoju egzistenciju obogatiti bojama i osjećajima punim ljubavi.

- Nadamo se da će ove aktivnosti u koje su naši korisnici unijeli mnogo ljubavi pridonijeti zajednici u kojoj borave i da ćemo njima podići osviještenost o problematici uključenosti osoba starije životne dobi u društvenu zajednicu - jer oni imaju itekako puno ljubavi za dati svojim sugrađanima, mještanima i dragim ljudima, naglasili su iz ovog doma.

Humanitarna akcija na štandu pored zgrade pulske tržnice u subotu će se održati od od 8 do 13 sati. Ukoliko nešto od slastica ostane, one će se donirati Gradskom društvu Crvenog križa Pula.


FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.