Život

Ima i štete na autima

Vatrogasci cijelo popodne u intervencijama: U Puli u manje od dva sata sedam intervencija zbog urušavanja drveća!

Vatrogasci su od 18.50 na terenu bez prestanka, a do sada su, zbog urušenih stabala intervenirali u Viškoj, Kraškoj, Meštrovićevoj ulici te Banjolama, gdje su se stabla srušila na cestu, dok su se u Japodskoj i Koparskoj urušila na autima, što bi moglo uzrokovati i veće materijalne štete


 
1 min
Matea Čelebija

Vatrogasci su od 18.50 na terenu bez prestanka, a do sada su, zbog urušenih stabala intervenirali u Viškoj, Kraškoj, Meštrovićevoj ulici te Banjolama, gdje su se stabla srušila na cestu, dok su se u Japodskoj i Koparskoj urušila na autima, što bi moglo uzrokovati i veće materijalne štete

Sunčano i toplo vrijeme u Istri naglo je prekinuto danas popodne i to intenzivnim prodorom hladne fronte zbog koje su u svega sat vremena temperature zraka znatno opale.

No, veći problem od zahlađenja donio je snažan vjetar koji je u Hrvatskoj napravio popriličnu štetu, a nije zaobišao ni Pulu ni ostatak Istre.

Vatrogasci imaju pune ruke posla

Naime, zbog urušavanja stabala diljem grada, pulski su vatrogasci u manje od dva sata intervenirali čak sedam puta, a čini se da ih posla još čeka.

Vatrogasci su od 18.50 na terenu bez prestanka, a do sada su zbog urušenih stabala intervenirali u Viškoj, Kraškoj, Meštrovićevoj ulici, na Giardinima te u Banjolama, gdje su se stabla srušila na cestu, dok su se u Japodskoj i Koparskoj urušila na aute, što bi moglo uzrokovati i veće materijalne štete.

Također, oko 20.20 sati izbio je i požar niskog raslinja u Muntiću, tako da se dio vatrogasne ekipe morao uputiti i tamo.

Prema prognozama, današnje zahlađenje bit će kratkotrajno, tako da bi Istrijane već sutra ujutro trebalo dočekati sunce.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.