Život

PRIJAVITE SE NA VRIJEME

(VIDEO) LOBORIKA FUN DAY: Rekreativan i edukativan dan u znaku biciklizma i lokalnih proizvoda

U subotu, 16. rujna 10 sati kreće rekreativna biciklistička vožnja nenatjecateljskog karaktera namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati naše područje. Staza dužine 10,30 km, elevacije od 93 do 133 m nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike - malog mista velikih biciklista Nevia Valčića i Cvitka Bilića * Od 9 do 14 sati, uz stručno vodstvo Helene i Luciana Valčića, moći će se razgledati postav Kuće biciklizma


 
3 min
Istra24

U subotu, 16. rujna 10 sati kreće rekreativna biciklistička vožnja nenatjecateljskog karaktera namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati naše područje. Staza dužine 10,30 km, elevacije od 93 do 133 m nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike - malog mista velikih biciklista Nevia Valčića i Cvitka Bilića * Od 9 do 14 sati, uz stručno vodstvo Helene i Luciana Valčića, moći će se razgledati postav Kuće biciklizma

Turistička zajednica Općine Marčana organizira Loborika Fun Day – zabavno rekreativno druženje u subotu prijepodne, 16. rujna.

Inspirirani tradicijom biciklizma na teritoriju Loborike dan će započeti okupljanjem biciklista ispred Kuće biciklizma u Loborici (preko puta mesnice), od 9 do 10 sati.

U 10 sati kreće rekreativna biciklistička vožnja nenatjecateljskog karaktera namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja i zdravog življenja koji žele bolje upoznati naše područje. Staza dužine 10,30 km, elevacije od 93 do 133 m nije zahtjevna, a pruža zanimljive vizure Loborike - malog mista velikih biciklista Nevia Valčića i Cvitka Bilića.

Staza kreće ispred Kuće biciklizma i skreće lijevo, glavnom se cestom spušta 300 m te odmah skreće na bijeli put i uz vodovodnu trasu (kroz šumu kestena) dolazi do bijelog puta koji vodi dalje prema Y. Tom se cestom vozi 2 km te se onda skreće na cestu rimskih centuriona i vozi natrag do centra Loborike. Riječ je o kružnoj stazi, prigodnoj za sve uzraste, koja se prelazi okvirno u sat vremena.

S ciljem što bolje organizacije, sudjelovanje na biciklijadi potrebno je najaviti na info@tzmarcana.com. Prijave su obavezne (navesti ime, prezime i dob sudionika), zaprimaju se do četvrtka 14. rujna.

Prvih 60 prijavljenih biciklista dobiti će majicu. Sigurnosti radi, svi su sudionici obvezni nositi kacigu. S ciljem promicanja vožnje biciklom u korist zdravlja, ekologije, razonode i turizma, oni koji nemaju bicikl ili ga nisu u mogućnosti prevesti do Loborike, isti će moći skupa s pratećom opremom iznajmiti u Loborici. Upite i predbilježbe za najam bicikala molimo uputiti na broj 099 477 6627 ili valciccyclingconcept@gmail.com.

DJ Deni Miočić

Direktorica TZ Marčana najavila je i da će bicikliste pred polazak zagrijati funky ritmovi riječkog dvojca, DJ-a Denija Miočića i Toni T Sax saksofonista. Uz okrijepu, dobar ritam i raspoloženje, druženje će se nakon vožnje nastaviti na igralištu (iza caffe bara) s nastavkom programa Loborika Fun Day-a, i to ponudom lokalnih sireva, vina, suhomesnatih i drugih proizvoda domaćih izlagača. Barlogistic će se pobrinuti da nitko ne bude žedan.

Toni T Sax

Event organizira TZO Marčana u suradnji s Valčić Cycling Concept-om i Općinom Marčana, uz logističku podršku DVD-a Marčana sa željom valorizacije biciklističkog predznaka Loborike kroz prezentaciju povijesnih crtica o razvoju tog sporta.

Na taj će se dan tako, od 9 do 14 sati, uz stručno vodstvo Helene i Luciana Valčića, moći razgledati postav Kuće biciklizma posvećen životnoj priči i svjetskim sportskim uspjesima Nevia Valčića i Cvitka Bilića, šampionima cestovnog biciklizma koji imaju loboričke korijene, kao i priču osnivanja te uspjehe Biciklističkog kluba Loborika. Prikazat će se i kratki video o Neviu Valčiću, prvaku i predvodniku istarskog biciklizma.

„Ovakav event, sportsko-rekreativnog, gastronomskog i edukacijskog karaktera unaprjeđuje odnose sa zajednicom te pridonosi promociji Loborike kao vrlo zanimljivog odredišta uz biciklizam kao sport za sve generacije, koji pridonosi prepoznavanju našeg teritorija kao suvremene, inovativne i kvalitetne turističke bike-destinacije tijekom cijele godine, s naglaskom na pred i posezonu.“ – Maja Bizjak.

Vizuali glazbenika, kao i prikaz itinerara i elevacije bike staze u prilogu.


Nastavite čitati

Istra
 

Radionica o korištenju Instagrama za promociju poslovanja

Predavanje će pružiti praktične savjete o efikasnom korištenju Instagrama kako bi izgradili prepoznatljiv brend i ostvarili rast u poslovanju. Broj sudionika je ograničen i stoga je obvezna prijava na e-mail adresu gospodarstvo@porec.hr najkasnije do utorka 5. ožujka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.