Život

600 glazbenika iz Hrvatske, Italije i Slovenije

(VIDEO) Sutra u Bujama 48. Susret Puhačkih orkestara Istre

U 14 sati sa trga Slobode u Bujama 'poteći' će parada u kojoj će se skupine predstaviti javnosti, dok se budu spuštale do Trga J.B.Tita u središtu grada, gdje će nakon mimohoda prisutni moću uživati u izvedbi hrvatske, talijanske i slovenske himne * U 16 sati kreću pojedinačni nastupi koji će trajati do 21 sat, nakon čega će se zabava nastaviti do kasno u noć uz grupu Bukaleta


 
3 min
Istra24
foto: Youtube

U 14 sati sa trga Slobode u Bujama 'poteći' će parada u kojoj će se skupine predstaviti javnosti, dok se budu spuštale do Trga J.B.Tita u središtu grada, gdje će nakon mimohoda prisutni moću uživati u izvedbi hrvatske, talijanske i slovenske himne * U 16 sati kreću pojedinačni nastupi koji će trajati do 21 sat, nakon čega će se zabava nastaviti do kasno u noć uz grupu Bukaleta

Sutra će se u Bujama održati 48. Susret Puhačkih orkestara Istre. Nastupit će čak 17 skupina s 561 sudionikom iz hrvatske, slovenske i talijanske Istre te s područja Kvarnera. Učesnici pristižu iz Buja, Doline, Buzeta, Izole, Kastva/Spinčići, Labina, Lovrana, Muggie/S. Barbare, Pazina, Pule, Rovinja, Sv.Antona, Sv.Lovreča, Vižinade, Vodnjana, Babića i Roča. Vijest je objavio portal Naša Bujština.

U 14 sati sa trga Slobode u Bujama 'poteći' će parada u kojoj će se skupine predstaviti javnosti, dok se budu spuštale do Trga J.B.Tita u središtu grada, gdje će nakon mimohoda prisutni moću uživati u izvedbi triju himni:

-       Hrvatska “Lijepa Naša”; izvodi – LG Sv. Lovreč Pazenatički

-       Talijanska “Inno di Mameli” izvode - LG ZT: Buje – Buie i Vižinada – Visinada

-       Slovenska “Zdravljica” izvode: PO Izola i Sv. Anton

 

Sljedit će razvrstavanje po instrumentima gdje će posjetitelji imati posebnu priliku poslušati i pogledati istovremeni nastup gotovo 600 glazbenika uz zajednički repertoar:

1. EU HIMNA “Oda Radosti – Inno alla gioia”

2. ISTARSKA HIMNA “Krasna Zemljo” – (dizanje zastave / govor domaćina)

3. Trieštine (narodne, arr. Corrado Morato) 

4. River of Babylon (autor Boney M., arr. Corrado Moratto) 

 

U 16 sati kreću pojedinačni nastupi koji će trajati do 21 sat, nakon čega će se zabava nastaviti do kasno u noć uz grupu Bukaleta.

- "Svi dobro znamo da glazba nikad nije poznavala granice, što dokazuju ovi 48. Susreti Puhačkih orkestara Istre, a posebno je to istinito ove godine kada možemo, stvarno, reći da su ovi Susreti bez granica! Čast nam je biti domaćin po drugi put ovog velikog eventa u našem malom, ali bogatom gradiću. Zahvaljujem svim sudionicima koji će nam se pridružiti i obogati naš Grad, još jednom, veseljem, ljubavlju, smijehom, dobrom voljom i pogotovo s puno lijepe glazbe! Uživajte svi zajedno jer kako je naša Limena glazba Zajednice Talijana Buje podsjetila: 'Glazba je poput života; može se stvarati samo na jedan način: Zajedno!', izjavio je gradonačelnik Vižintin.

Tradicija započeta davne 1976.

Susreti se odvijaju svake godine. Prvi je bio 07.03.1976. u Babićima. Od tada svaka limena skupina u drugom gradu gostuje i organizira susret koji okuplja puhačke orkestre i limene glazbe Istre i to ne samo kao hrvatske županije, već u geografskom smislu, uključujući slovenske i talijanske te kvarnerske.

Od uvijek je duh susreta bilo zajedništvo, a jezik koji je povezivao učesnike je bila glazba.

"Ponosni smo da će se ovogodišnji susret odvijati baš u Bujama, u pograničnom gradu, u godini kada su kontrole na granici maknute", izjavili su članovi organizacijskog odbora.

Buje su ugostile susret 2010. godine. Posebnost ovogodišnjeg susreta je da u programu osim hrvatske, talijanske i slovenske himne, baš kako bi se dala važnost "pada granica" odlučili su odsvirati i EU himnu, tj. Odu radosti.

Glavni organizatori ovogodišnjeg susreta su Zajednica Talijana Buje i Grad Buje koji je ujedno i pokrovitelj zajedno s Istarskom županijom. Veliki doprinos događaju su dali i razni sponzori i mnogi volonteri uključeni u organizaciju.


Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.