Baštardini i Pravi

S NAJVJERNIJIM PRIJATELJIMA NA GODIŠNJI ODMOR

(FOTO) PULA JE PET FRIENDLY: Gradski i državni proračuni se pune i potrošnjom na pse 'turiste'

Naravno da turisti sa svojim ljubimcima rado dođu u trgovinu za kućne ljubimce, hranu kupuju slabije, ali redovito im uzimaju poslastice, igračke i razne rekvizite za igru i zabavu, veli nam Erik Antonić


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Naravno da turisti sa svojim ljubimcima rado dođu u trgovinu za kućne ljubimce, hranu kupuju slabije, ali redovito im uzimaju poslastice, igračke i razne rekvizite za igru i zabavu, veli nam Erik Antonić

Ne može se zanemariti činjenica da iz sezone u sezonu sve više kućnih ljubimaca, u ovom slučaju pasa dolazi sa svojim vlasnicima na ljetovanje, kao neizostavni članovi obitelji.

Sanja Cinkopan Korotaj iz Turističke zajednice Grada Pule, kaže da ne vode statistike koliko je pasa došlo sa svojim vlasnicima, ali naglašava da je sve primjetniji trend kako u hotelskim kućama, kampovima, tako i u privatnom smještaju, isticanje slogana 'pet friendly'.

U kratkoj šetnji po pulskim ulicama izbrojali smo preko sedamdeset pasa, neki od njih su nam rado pozirali, a prisutnost najvjernijih prijatelja je po onome što smo vidjeli dozvoljena u svim ugostiteljskim objektima u centru Pule.

Psi su sa svojim vlasnicima došli iz raznih europskih zemalje, od Njemačke, Austrije, Italije, Švicarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, pa i s dalekog sjevera, iz Norveške i Finske.

Neki od turisti kažu da svog ljubimca redovito vode na sva svoja putovanja, i da bi im bilo nezamislivo ostaviti ih negdje, kako bi sebi 'olakšali' situaciju.

Bernd iz Njemačke ističe da bi se osjećao kao da je izdao svog najvjernijeg prijatelja na svijetu kada bi otišao na odmor bez njega, te poručuje da od kada je u mirovini, nigdje ne ide bez njega.

Koliko se troši na ljubimce, sudjeluju li i oni kao 'turisti' u punjenju državnog i gradskog proračuna, pitali smo Erika Antonića iz Zoo centra Pipi na pulskoj tržnici.

- Naravno da turisti sa svojim ljubimcima rado dođu u trgovinu za kućne ljubimce, hranu kupuju slabije, ali redovito im uzimaju poslastice, igračke i razne rekvizite za igru i zabavu, veli nam Antonić.

Erik Antonić


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.