Baštardini i Pravi

nikad nije kasno

Kujica pronađena nakon šest mjeseci lutanja! Uhvaćena u Galižani u pohodu na kokoške

Na terenu smo pronašli kujicu koja je, očito dugo lutala i vjerojatno bila gladna. Uspjeli smo je uloviti mrežom i kada smo provjerili čip pronašli smo vlasnika koji nam je ispričao da mu je pas nestao prije čak pola godine, navodi nam vodnjanski komunalac


 
1 min
Borka Petrović
Ulovljena kujica

Na terenu smo pronašli kujicu koja je, očito dugo lutala i vjerojatno bila gladna. Uspjeli smo je uloviti mrežom i kada smo provjerili čip pronašli smo vlasnika koji nam je ispričao da mu je pas nestao prije čak pola godine, navodi nam vodnjanski komunalac

Kujica alpskog brak jazavčara, koju je vlasnik s Velog Vrha, prije šest mjeseci izgubio u lovu, pronađena je jutros u Galižani.

Nakon što se izgubila, vlasnik je kujicu pokušavao pronaći, ali u tome nije uspio. Stoga ga je nemalo iznenadio današnji poziv komunalnog redara iz Grada Vodnjana da je ulovljena kujica, po čipu, zapravo njegova.

Kako nam veli Roberto Ostoni, poljoprivredni, komunalno-prometni redar jutros je otišao u Galižanu na poziv čovjeka kojemu je nepoznati pas poklao pet kokošaka.

- Na terenu smo pronašli kujicu koja je, očito dugo lutala i vjerojatno bila gladna. Uspjeli smo je uloviti mrežom i kada smo provjerili čip pronašli smo vlasnika koji nam je ispričao da mu je pas nestao prije čak pola godine, navodi naš sugovornik.

Vlasnik je, nakon plaćene kazne, došao po svog psa.

Ostoni veli kako vjeruje da je kuja svo to vrijeme lutala, a po izgledu moguće da je u međuvremenu ostala i skotna te se okotila. Nažalost, štenci nisu bili s njom, niti su ih uspjeli pronaći.

- Ovim bih putem poručio svima kojima se dogodi da izgube psa da, osim veterinarskoj i skloništima, to obavezno jave i nama, komunalnim redarima koji smo na terenu i možemo pomoći u ovakvim situcijama, navodi Ostoni.


FOTO: Komunalno redarstvo Grada Vodnjana

Nastavite čitati

Istra
 

Javni radovi u Puli u pravilu skuplji od plana, a to vrijedi i za rolo garažu

Sutra otkrivamo koliko je zapravo koštala rolo garaža u Puli te pišemo o gospodarenju otpadom: u Ližnjanu napokon kreće projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a u pulskoj industrijskoj zoni još jedno iduće godine * Turistička sezona kreće, turisti i kupači preplavit će pulske obale, ali na potezu od Valovina do Galebovih stijena (Golubovih, ako vam je draže), drugi ljudi brinu o egzistenciji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.