Baštardini i Pravi

tko je uzeo bibi i biancu?

Mladen Orlić traga za svoje dvije kujice, pronađene u Majmajoli, koje je zatim iz skloništa udruge Snoopy uzeo nepoznati čovjek

Kćer Ivana vidjela je objavu na Facebooku da su dva lovačka psa još u ponedjeljak bila pronađena u Majmajoli. Shvatili su da se radi o njihovim ljubimcima. Odmah su se uputili do gospođe koja ih je pronašla, no ona im je ispričala da je pse već sutradan predala udruzi Snoopy. Stoga su se uputili u Pulu, na Kaštijun, no kujica nije bilo ni ondje


 
3 min
Borka Petrović
Kćer Ivana sa jednom od kujica

Kćer Ivana vidjela je objavu na Facebooku da su dva lovačka psa još u ponedjeljak bila pronađena u Majmajoli. Shvatili su da se radi o njihovim ljubimcima. Odmah su se uputili do gospođe koja ih je pronašla, no ona im je ispričala da je pse već sutradan predala udruzi Snoopy. Stoga su se uputili u Pulu, na Kaštijun, no kujica nije bilo ni ondje

Mladen Orlić iz Bankovići već desetak dana traga za svojim psima - kujicama istarskog i posavskog goniča. Biba i Bianca kujice su stare šest mjeseci, miljenice cijele obitelji.

Kao da su u zemlju propale

- U nedjelju 2. siječnja poša san s njima, i starim brekom, jedan đir do boške. Tamo su nanjušile čaglja ili kakovu drugu beštiju i počele ga tjerati. Mlade su i nisu me slušale pa su mi ušle. Do noći sam ih čeka, a onda skoro oko po noći, poša viditi ko su forši došle same doma. Ni ih bilo, počinje Orlić ovu zamršenu priču.

Drugo jutro je kujice tražio po šumi, pa okolnim selima, obilazio sve do Majmajole, Orbanića, Svetog Kirina, ali kao da su u zemlju propale.

Poša san s njima, i starim brekom, jedan đir do boške. Tamo su nanjušile čaglja ili kakovu drugu beštiju i počele ga tjerati. Mlade su i nisu me slušale pa su mi ušle. Do noći sam ih čeka, a onda skoro oko po noći, poša viditi ko su forši došle same doma. Ni ih bilo, kaže njihov vlasnik Mladen Orlić iz Bankovići

O nestanku je obavijestio i sve kolege lovce, a kćer Ivana dala je obavijest na radio i društvene mreže. No, nitko nije imao nikakvu informaciju o njima.

Objava na Facebooku

Da bi, krajem narednog tjedna, njegova kćer vidjela objavu na Facebooku da su dva lovačka psa još u ponedjeljak bila pronađena u Majmajoli te shvatili da se radi o njihovim ljubimcima.

Odmah su se uputili do gospođe koja ih je pronašla, no ona im je ispričala da je pse već sutradan predala udruzi Snoopy. Stoga su se uputili u Pulu, na Kaštijun, no kujica nije bilo ni ovdje.

- Rekli su mi da su psi ovdje bili samo kratko, da ih je gospođa donijela, ali da je odmah nakon nje došao jedan lovac, kazao da su psi njegovi i uzeo ih, priča nam Orlić pitajući se tko to ima potrebu uzeti tuđe pse.

Uzeo ih lovac?

Predsjednica udruge Kristina Milovan doista nam je potvrdila da su psi bili u skloništu koje volonterski vode, no vrlo kratko vrijeme, tek nešto više od sata.

Očito je da smo napravili previd, ali psi nisu bili čipirani ni tetovirani i nismo imali razloga sumnjati čovjeku koji je, sat vremena nakon što su psi stigli, došao do nas i kazao da je došao po svoje pse. Žao nam je što se ovako nešto dogodilo, veli predsjednica udruge Snoopy Kristina Milovan

- Tih je dana bilo kaotično, kroz sklonište je prošlo jako puno pasa koji su bježali od petardi, a i inače nakon svakog vikenda imamo puno izgubljenih lovačkih pasa po koje lovci onda dolaze. Očito je da smo napravili previd, ali psi nisu bili čipirani ni tetovirani i nismo imali razloga sumnjati čovjeku koji je, sat vremena nakon što su psi stigli, došao do nas i kazao da je došao po svoje pse, veli nam Kristina.

Dodaje da se svi volonteri trude i preko svojih mogućnosti i žao im je što se ovako nešto dogodilo. No, isto tako upozorava vlasnike da čipiraju svoje ljubimce jer je to jedini način na koji mogu dokazati vlasništvo nad njima.

Da bi priča imala sretan kraj pozivamo sve koji su znaju nešto o ovim psima, da se jave na broj telefona 098/1632 167.

Dakle, riječ je o kujici posavskog goniča koja se odaziva na ime Biba i istarskog goniča koja se zove Bianca.


FOTO: privatna arhiva

Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.