IZDANO UPOZORENJE Od bolesti plavog jezika u Istri uginulo 60 ovaca
Bolest se zasad zadržala u središnjoj Istri. Prenose je sitni komarci, a u posljednjoj fazi životinjama se pojavi edem jezika koji postaje plav, nakon čega uginu
Iz Javne ustanove Park prirode Učka poručuju da od njihovog osnivanja 1999. godine u njihovoj evidenciji do ovog trenutka nisu postojali službeni zapisi o prisutnosti risa na ovom području, a posljednji nalazi ove predivne divlje životinje datiraju iz osamdesetih godine prošlog stoljeća
Iz Javne ustanove Park prirode Učka poručuju da od njihovog osnivanja 1999. godine u njihovoj evidenciji do ovog trenutka nisu postojali službeni zapisi o prisutnosti risa na ovom području, a posljednji nalazi ove predivne divlje životinje datiraju iz osamdesetih godine prošlog stoljeća
Na Facebook stranicama Parka prirode Učka pohvalili su se s fotografijama risa kako bezbrižno šeta tijekom dana i noći šumskim puteljkom na Ćićariji.
Fotografije su nastale krajem prošlog mjeseca u jutarnjim i noćnim satima u razmaku od par dana.
Iz Javne ustanove Park prirode Učka poručuju da od njihovog osnivanja 1999. godine u njihovoj evidenciji do ovog trenutka nisu postojali službeni zapisi o prisutnosti risa na ovom području, a posljednji nalazi ove predivne divlje životinje datiraju iz osamdesetih godine prošlog stoljeća.
Nadalje iz Javne ustanove navode da je porast populacije risa u Hrvatskoj i susjednim zemljama rezultat proaktivnih mjera očuvanja prirode te sustavnog rada na održavanju, povećanju i reintrodukciji jedinki i vrsta koje su od velikog značaja za ekosustav.
Iz Parka prirode Učka izražavaju iskrenu nadu da će ova strogo zaštićena i iznimno rijetka 'velika zvijer' na Ćićariji i Učki pronaći svoj stalni dom.
Bolest se zasad zadržala u središnjoj Istri. Prenose je sitni komarci, a u posljednjoj fazi životinjama se pojavi edem jezika koji postaje plav, nakon čega uginu
Akcija se provodi u suradnji s AMO Beach Bar & Food Banjole, a uključuje jednu posebnost
Come da tradizione, i piatti sono stati preparati con passione dagli attivisti di varie Comunità degli Italiani, che hanno portato agli stand le eccellenze culinarie dei rispettivi territori
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.