Baštardini i Pravi

nova usluga 'bolt pet'

U Puli se od sada "taksijem" mogu voziti i kućni ljubimci

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od 350 tisuća registriranih pasa i 437 tisuća mačaka, pri čemu barem jednog kućnog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava. Kao rezultat toga, estonska kompanija očekuje visoku popularnost usluge, a s dolaskom visokih temperatura predviđa se i rast potražnje za vožnjama


 
3 min
Borka Petrović

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od 350 tisuća registriranih pasa i 437 tisuća mačaka, pri čemu barem jednog kućnog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava. Kao rezultat toga, estonska kompanija očekuje visoku popularnost usluge, a s dolaskom visokih temperatura predviđa se i rast potražnje za vožnjama

Nakon što je Bolt, vodeći pružatelj usluge prijevoza na zahtjev u Hrvatskoj, predstavio posebnu kategoriju „Bolt Pet“ u Zagrebu,od 8. srpnja ova je usluga za vlasnike kućnih ljubimaca dostupna i u Puli te Splitu, Zadru, Dubrovniku, Rijeci i Osijeku.

Kategorija „Bolt Pet“ pružit će, kako navode, vlasnicima kućnih ljubimaca sigurnost i udobnost putovanja sa svojim najdražim životinjskim prijateljima jednostavnim pritiskom na gumb. Tako će jedan putnik moći putovati s dva mala do srednje velika ljubimca, kao što su psi, mačke i drugi uobičajeni kućni ljubimci, dok osobe s psima vodičima/pomagačima, kao i do sada, imaju zakonsko pravo voziti se u bilo kojoj Bolt kategoriji bez dodatne naknade.

Trećina kućanstava ima kućnog ljubimca

- Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima više od 350 tisuća registriranih pasa i 437 tisuća mačaka, pri čemu barem jednog kućnog ljubimca posjeduje više od trećine svih kućanstava.

Kao rezultat toga, estonska kompanija očekuje visoku popularnost usluge, a s dolaskom visokih temperatura predviđa se i rast potražnje za vožnjama. Uz malu dodatnu naknadu za putnike u ovoj kategoriji, Bolt vjeruje da to ujedno predstavlja i priliku za vozače da povećaju svoju zaradu. Iako ova kategorija nije obvezna za Boltove partner vozače, prvi rezultati iz Zagreba pokazuju da više od 70 posto njih rado prihvaća vožnje u kategoriji Bolt Pet, navode iz ove tvrtke.

- Sudeći prema prvim reakcijama korisnika iz Zagreba, uvođenje posebne kategorije „Bolt Pet“ naišlo je na iznimno pozitivan odjek. Korisnici su izrazili svoje zadovoljstvo i pohvalili ovu novu uslugu, koju su dugo iščekivali. Ove povratne informacije još jednom dokazuju da kontinuirano osluškujemo potrebe naših korisnika i trudimo se ispuniti njihova očekivanja. Nastavit ćemo s ovakvim pristupom i u budućnosti, uvodeći inovacije koje olakšavaju svakodnevni život našim korisnicima, izjavio je Marko Radenović, direktor za vožnje na zahtjev za Bolt u Hrvatskoj.

Kategorija „Bolt Pet“ donosi razinu transparentnosti i sigurnosti i za vlasnike ljubimaca i za vozače.

Tako putnici putem aplikacije, odnosno funkcije poziva i poruka, mogu obavijestiti vozače o vrstii i veličini svog ljubimca, a Bolt je poduzeo korake kako bi ih educirao o tome što mogu učiniti kako bi osigurali udobnu i ugodnu vožnju. Primjerice, putnicima se preporučuje da sa sobom imaju deku, psi ne moraju biti u transportnim kutijama, dok je za mačke i druge uobičajene kućne ljubimce obavezno korištenje transportera.

Kako bi proslavili pokretanje nove kategorije, u razdoblju od 8. do 21. srpnja prvih 300 novih korisnika po gradu moći će iskoristiti popuste i do 70 posto na prvu vožnju  u ovoj kategoriji, u maksimalnom iznosu do 7 eura.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.