Biznis

Akvizicija od tri milijuna kuna

Brionka kupila kompleks pulske Mljekare! Dva desetljeća nakon što ju je uništio Faggian

Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici tik do najužeg središta Pule kupila je prošlog tjedna na javnoj dražbi tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka. Nekretnine su nekoć pripadale Mljekari Pula koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici tik do najužeg središta Pule kupila je prošlog tjedna na javnoj dražbi tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka. Nekretnine su nekoć pripadale Mljekari Pula koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona

Kompleks nekadašnje pulske Mljekare ima novog vlasnika. Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici  tik do najužeg središta Pule kupila je prije deset dana na javnoj dražbi – za tri milijuna kuna - tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka!

Nekretnine ukupne površine osam tisuća četvornih metara prvotno su procijenjene na 12 milijuna kuna, ali zainteresirani kupci čekali su zadnji bubanj i konačan pad cijene. Na nadmetanje se, osim Montezara, javilo još četiri ponuditelja: firme Geomatika iz Pule, Projekt 2020 iz Gračišća, R. S. Fides iz Premanture i Blaž Ilić iz Fažane.

Zgrade i dvorište su dosad bile u vlasništvu društva E.P. Mljekara u stečaju.

Uvidom u sudski registar vidljivo je da su vlasnici Montezara, osim Brionke, Hrvoje Androić i Tvrtko Župarić. Zanimljivo, firma Montezaro osnovana je netom prije tog zadnjeg bubnja, 1. prosinca lanjske godine.

Dragocjene nekretnine nekoć su pripadale Mljekari Pula, koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona.

Faggian je u to doba završio na šest mjeseci u pritvoru, doduše ne za Mljekaru.


Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.