Biznis

Akvizicija od tri milijuna kuna

Brionka kupila kompleks pulske Mljekare! Dva desetljeća nakon što ju je uništio Faggian

Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici tik do najužeg središta Pule kupila je prošlog tjedna na javnoj dražbi tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka. Nekretnine su nekoć pripadale Mljekari Pula koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici tik do najužeg središta Pule kupila je prošlog tjedna na javnoj dražbi tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka. Nekretnine su nekoć pripadale Mljekari Pula koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona

Kompleks nekadašnje pulske Mljekare ima novog vlasnika. Vrijedne, ali oronule nekretnine u Lošinjskoj ulici  tik do najužeg središta Pule kupila je prije deset dana na javnoj dražbi – za tri milijuna kuna - tvrtka Montezaro d.o.o. iz Zagreba, čiji je jedan od vlasnika i Brionka!

Nekretnine ukupne površine osam tisuća četvornih metara prvotno su procijenjene na 12 milijuna kuna, ali zainteresirani kupci čekali su zadnji bubanj i konačan pad cijene. Na nadmetanje se, osim Montezara, javilo još četiri ponuditelja: firme Geomatika iz Pule, Projekt 2020 iz Gračišća, R. S. Fides iz Premanture i Blaž Ilić iz Fažane.

Zgrade i dvorište su dosad bile u vlasništvu društva E.P. Mljekara u stečaju.

Uvidom u sudski registar vidljivo je da su vlasnici Montezara, osim Brionke, Hrvoje Androić i Tvrtko Župarić. Zanimljivo, firma Montezaro osnovana je netom prije tog zadnjeg bubnja, 1. prosinca lanjske godine.

Dragocjene nekretnine nekoć su pripadale Mljekari Pula, koju je 2000. kupio Albert Faggian, nakon čega slijedi agonija i propast tog desetljećima moćnog pogona.

Faggian je u to doba završio na šest mjeseci u pritvoru, doduše ne za Mljekaru.


Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.