Biznis

rasprodaja nekadašnjeg gospodarskog diva

CIJENA PRAVA SITNICA Uljanikova kasarna ide na prodaju

Zgrada je izgrađena 1860. a onda i obnovljena osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nalazi se na parceli veličine 20.000 četvornih metara a sastoji se od podruma, prizemlja, četiri etaže i potkrovlja, ukupnog volumena od oko 85.000 kubnih metara. Samo zemljište procijenjeno je na 3,5 milijuna eura


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zgrada je izgrađena 1860. a onda i obnovljena osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nalazi se na parceli veličine 20.000 četvornih metara a sastoji se od podruma, prizemlja, četiri etaže i potkrovlja, ukupnog volumena od oko 85.000 kubnih metara. Samo zemljište procijenjeno je na 3,5 milijuna eura

Nakon dovršetka sudskog spora u kojem je Danko Končar tužio Privrednu banku i Uljanik brodogradilište, i pritom izgubio, nastavlja se proces unovčavanja nekadašnje Uljanikove imovine. Končar je tijekom krize 2018. godine pulskom brodogradilištu posudio 12,6 milijuna eura kredita kojeg je uzeo od Privredne banka a tužbu je pokrenuo jer nije bio zadovoljan svojom pozicijom na listi hipotekatnih vjerovnika. Podsjetimo, Končareva tvrtka Kermas dužna je tuženicima platiti po sto tisuća eura sudskih troškova a umješivaču (državi) oko 70.000 eura.

Kasarna je danas spremna za prodaju pa je stečajni upravitelj Uljanik brodogradilišta Loris Rak od Trgovačkog suda u Pazinu zatražio je odobrenje za nastavak procesa monetizacije atraktivne pulske nekretnine. Sukladno procjeni sudske vještakinje Božane Rožman iz 2019. godine Uljanikova kasarna procijenjena je na gotovo 9.000.000 eura.

Zgrada se nalazi na parceli veličine 20.000 četvornih metara a sastoji se od podruma, prizemlja, četiri etaže i potkrovlja, ukupnog volumena od oko 85.000 kubnih metara. Zgrada je izgrađena 1860. a onda i obnovljena osamdesetih godina prošlog stoljeća.

U prostornim planovima navodi se da se „zemljište nalazi unutar granice građevinskog područja, a namjena zemljišta je javna; društvena, detaljnije kulturna (D7) i javno parkiralište, odnosno garaža i još neke društvenenamjene. Okolno zemljište osim za brodogradilište ima mješovitu, stambenu, te javnu i društvene namjenu.”

Procijeniteljica Rožman u procjeni ističe da je „zgrada kvalitetno građena, od čvrstog materijala. Prostorni raspored, namjena prostora, položajna obilježja, doprinosi i priključci, predvidivi ostatak održivog vijeka korištenja i drugaobilježja nekretnine su zadovoljavajući.”

Samo zemljište veličine 20.057 četvornih metara procijenila je na 172 eura po metru ili 3,5 milijuna eura. 

Jednu od derutnih zgrada pored nekadašnje Uljanikove kasarne prošle je godine kupio Ilija Lovrić, novi vlasnik Uljanik standarda.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.