Biznis

INTERVENCIJA DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA

DUŽAN JE 62.000 EURA: Koradu Soldatiću DORH blokirao osnivanje nove tvrtke

Tijekom postupka registracije tvrtke Uvala od kamena djelatnici Porezne uprave Pula utvrdili su da je Soldatić u prijavu priložio lažnu ispravu


 
2 min
Dražen Majić
Foto: Korado Soldatić Facebook

Tijekom postupka registracije tvrtke Uvala od kamena djelatnici Porezne uprave Pula utvrdili su da je Soldatić u prijavu priložio lažnu ispravu

Porezna uprava Ministarstva financija posredstvom Županijskog državnog odvjetništva zatražila je poništenje registracije tvrtke Uvala od kamena u vlasništvu Korada Soldatića. Poznati pulski gospodarstvenik u kolovozu je osnovao, i u sudski registar prijavio, spomenutu tvrtku.

Tijekom postupka registracije, djelatnici Porezne uprave Pula utvrdili su da je Soldatić u prijavi priložio lažnu ispravu. Naime, zakon propisuje da osnivač nove tvrtke ne smije imati poreznih dugovanja te dugovanja za mirovinsko ili zdravstveno osiguranje ili isplate neto plaće radnicima. Soldatić je prilikom registracije priložio ovjerenu izjavu u kojoj je tvrdio da nema nikakvih dugovanja po navedenim osnovama. To nije bila istina.

Porezna uprava utvrdila je da je Soldatić u svojoj tvrtki Building&Construct na ime poreza državi ostao dužan pola milijuna kuna ili 62.500 eura. Iz priloženih poreznih dokumenata vidljivo je da je Korado Soldatić državi ostao dužan zbog neplaćanja poreza na dobit. 

Stoga je Nevenka Kovčalija, zamjenica pulskog županijskog odvjetnika, od suda zatražila poništenje knjiženja. Sutkinja Trgovačkog suda u Pazinu Adrijana Labinjan Skok od Soldatića u zakonom propisanom roku očekuje odgovor na tužbu.

Inače, Korado Soldatić trenutno je vlasnik četiri tvrtke: Uvala od mramora, Uvala od kamena, Building&Construct i Barbariga invest. Kao što smo nedavno pisali, Soldatić trenutno investira u Barbarigi u neposrednoj blizini kontroverznog projekta Antona Klimana.

Soldatić je istovremeno prokurist u tvrtkama Pecunia trade i Andre Nekretnina. U potonjoj se okupila pulska poslovna elita: Albert i Ester Faggian, Dragan Stojkovski, Boris Čače i Korado Soldatić.

Koradova veza s Faggianom u pulsku poslovnu povijest upisana je kroz suradnju u tvrtkama Puljanka, Puljanka Brionka, Puljanka Inžinjering, Istra, Istra trgovina, Sunčana staza i još desetak tvrtki-spomenika pulskoj privatizaciji.

Većina spomenutih tvrtki je propala, radnici su ostali bez radnih mjesta, a poslovni prostori se i dan-danas rasprodaju.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Pula
 

"TRKOM PROTIV NASILJA" na pulskoj Portarati obilježen Dan ružičastih majica

O nasilju je potrebno pričati kako bi osvijestili problem, među djecom, učiteljima i cijelim društvom. Problem je dosta zamagljen i zato se o njemu treba što više govoriti u javnosti, kako bi se borili protiv tog vida nasilja među djecom, poručila je Valentina Vuković profesorica tjelesnog odgoja iz pulske Osnovne škole Vidikovac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.