Biznis

BROJKE RASTU - VUJČIĆ NE ZNA NIŠTA

Index Istraga: čak 58 slučajeva trgovine dionicama banaka od strane zaposlenika HNB-a!

Pregledom računa na ime utvrđeno je da je kod čak 58 zaposlenika i bivših zaposlenika HNB-a provedeno 529 preknjižbi u depozitoriju s količinom od 26.940 dionica kreditnih institucija. Guverner Vujčić i dalje ne zna ništa


 
1 min
Istra24
Foto: PIXSELL/Srećko Niketić

Pregledom računa na ime utvrđeno je da je kod čak 58 zaposlenika i bivših zaposlenika HNB-a provedeno 529 preknjižbi u depozitoriju s količinom od 26.940 dionica kreditnih institucija. Guverner Vujčić i dalje ne zna ništa

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, HANFA, u svom prvom izvješću o provjeri zaposlenika Hrvatske narodne banke (HNB) koji su trgovali dionicama banaka koje nadziru, ne samo da je potvrdila pisanje Index Istrage već je pronašla još takvih slučajeva. Točnije 17 novih pa ih je ukupno 58.

Prvo izvješće Hanfe, koja tek ima utvrditi je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama, porazno je za aktualnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića, piše portal Index.hr.

Pregledom računa na ime utvrđeno je da je kod 58 zaposlenika i bivših zaposlenika HNB-a provedeno 529 preknjižbi u depozitoriju s količinom od 26.940 dionica kreditnih institucija.

Preknjižba znači prijenos vrijednosnih papira između pozicija na različitim ili istom računu vrijednosnih papira, a ne samo transakcije kupoprodaje", stoji u očitovanju Hanfe saborskom Odboru za financije i državni proračun koji će danas raspravljati o otkrićima Index Istrage o trgovanju dionicama banaka unutar HNB-a. Na raspravu je pozvan i guverner Vujčić, o čemu je jutros za N1 govorio novinar Indexa, Ilko Ćimić.

Vujčić, pak, od samog početka afere tvrdi da ne zna ništa.

"Ja znam za samo tri transakcije za koje su nas pitali i na koje smo odgovorili", rekao je guverner Vujčić još prošlog tjedna.


Nastavite čitati

Prošao nacrt prijedloga promjene Ustava

Riječ je o promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma o promjeni samog Ustava ili organskih zakona i s tim povezane izmjene Ustavnog zakona o Ustavnom sudu koje će uputiti na plenarnu sjednicu Sabora * Mijenaju se i odredbe o izboru ustavnih sudaca

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.