Biznis

Projekt Turističke zajednice središnje Istre

(VIDEO) Pazin: Konferencija o digitalnim nomadima - porast interesa prema Hrvatskoj kao destinaciji

Kako bi privukli digitalne nomade u središnju Istru, u sklopu projekta Živi i radi u središnjoj Istri, izrađena je marketinška kampanja te web-stranica koja bi im trebala biti od pomoći pri planiranju boravka na istarskom području, povezujući ih pritom s iznajmljivačima i mogućnostima koje pruža


 
2 min
Istra24

Kako bi privukli digitalne nomade u središnju Istru, u sklopu projekta Živi i radi u središnjoj Istri, izrađena je marketinška kampanja te web-stranica koja bi im trebala biti od pomoći pri planiranju boravka na istarskom području, povezujući ih pritom s iznajmljivačima i mogućnostima koje pruža

Hibridna konferencija (uživo i online) namijenjena iznajmljivačima i ostalim dionicima u turizmu središnje Istre - 'Živi i radi u središnjoj Istri' - održana je danas u pazinskom Spomen domu, u Dvorani Istra.

Konferencijom se posjetitelje nastojalo upoznati s pojmom digitalnih nomada te čitavim projektom Turističke zajednice središnje Istre, kojim se središnja Istra nastoji približiti digitalnim nomadima kao idealna destinacija za život i rad.

Projekt je sufinanciran putem Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent te Fonda za udružene turističke zajednice Hrvatske turističke zajednice.

Tko su digitalni nomadi?

Digitalni nomadi su osobe koje poslom nisu vezane za jedno mjesto, već svoj „ured“ mogu preseliti na bilo koje mjesto u svijetu, sve dok tamo postoji dobra i pouzdana internetska veza.

Također, oni nemaju fiksno radno vrijeme, već rade prema potrebama projekta ili posla na kojem u danom trenutku rade.

Naime, Hrvatska je jedna od prvih država članica Europske unije koja je zakonski regulirala privremeni boravak digitalnih nomada za treće zemlje, koji može trajati do godinu dana.

Početkom 2021. započeo je proces izdavanja viza, što je rezultiralo porastom interesa prema Hrvatskoj kao destinaciji.

Kako bi privukli digitalne nomade u središnju Istru, u sklopu projekta Živi i radi u središnjoj Istri, izrađena je marketinška kampanja te web-stranica koja bi im trebala biti od pomoći pri planiranju boravka na istarskom području, povezujući ih pritom s iznajmljivačima i mogućnostima koje pruža.

Pazinski poduzetnički inkubator

Primarni cilj ovoga projekta je produžiti turističku sezonu, odnosno povećati turistički promet tijekom zimskih mjeseci, a samim time i osigurati bolju popunjenost smještajnih kapaciteta središnje Istre te je istovremeno promovirati kao cjelogodišnju destinaciju.

Na predavanju su sudjelovali predavači Claudia Pučić – direktorica Razvojne agencije Srce Istre, koja je predstavila usluge Pazin UP-a Poduzetničkog inkubatora, Domagoj Ostović – direktor i osnivač tvrtke Lloyds digital, s predavanjem Mogu li digitalni nomadi pomoći cjelogodišnjem turizmu središnje Istre? i Tomislav Pancirov – lifestyle poduzetnik i digitalni nomad, s predavanjem Tko su digitalni nomadi, kako ih privući i koje benefite donose?

Program su otvorili Goran Hrvatin, predsjednik Turističke zajednice središnje Istre, Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.

Video konferencije:


FOTO: Turistička zajednica središnje Istre

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.