Biznis

Suradnja s VINAKOPER

Vodnjanska "špaleta" predstavljena u Kopru, a 1. travnja bit će kraljica gastro manifestacije u Vodnjanu

Ova polusuha prednja svinjska lopatica nije ni pršut ni kuhana šunka, već specijalitet negdje između; obložena je koricom papra i domaćih trava (češnjak, lovor i ružmarin i dr.) i sušena tri mjeseca na hladnoj istarskoj buri, a tradicionalno se servira „a la giravolta”.


 
2 min
Istra24
foto: TZ Vodnjan

Ova polusuha prednja svinjska lopatica nije ni pršut ni kuhana šunka, već specijalitet negdje između; obložena je koricom papra i domaćih trava (češnjak, lovor i ružmarin i dr.) i sušena tri mjeseca na hladnoj istarskoj buri, a tradicionalno se servira „a la giravolta”.

Jučer je u Vinakoperu održana posebna prezentacija ekološkog vina Eko Refošk iz linije Capris i vodnjanske špalete pršutarne Buršić.

Vino Eko Refošk nastaje kao rezultat partnerstva, suradnje i odgovornosti Vinakoper u podupiranju ekološki prihvatljive prakse u svome opskrbnom lancu. Radi se o vinu koje ima karakterističnu rubin boju, arome bobičastog voća, višnje te note crnog duda i tamne čokolade. Vino je svježe i voćno na prvu, te kasnije odaje bogat okus.

foto: TZ Vodnjan

Uz prezentaciju ekoloških vina u restoranu Kogo, pršutarna Buršić predstavila je domaći, istarski specijalitet: špaletu. Riječ je o tradicionalnom jelu, u kojem će se moći uživati na manifestaciji „Vodnjanska špaleta“.

Špaleta obitelji Buršić proizvodi se na prirodan, tradicionalan način, oplemenjena domaćim začinima i biljem te servirana na tradicionalan način „a la giravolta”.

foto: TZ Vodnjan

Ljubiteljima vina i dobre hrane špaletu s palentom te tradicionalnu fritaju s šparugama pripremao je kuhar pršutarne Buršić, Kruno Oreški.

Ova polusuha prednja svinjska lopatica nije ni pršut ni kuhana šunka, već specijalitet negdje između; obložen koricom papra i domaćih trava (češnjak, lovor i ružmarin i dr.) i sušen tri mjeseca na hladnoj istarskoj buri.

Gastro manifestacija „Vodnjanska špaleta“ održati će se na uskršnji ponedjeljak, 01.04. na stanciji Buršić u Vodnjanu s početkom od 11 sati. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u bogatom meniju koji se sastoji od špalete ˝giravolta˝ pripremljene na domaćem maslinovom ulju, nezaobilazne pince, fritaje s šparogama, palente s travama, domaće pašte sa špaletom a pripremat će se i maneštra te kapuz sa špaletom i pršutom, sve to po promotivnoj cijeni od 10 eura.

foto: TZ Vodnjan

Tijekom dana za dobru će se zabavu pobrinuti Alfa time bend. Djeca će moći birati između radionica i jahanja, dok će ljubitelji trčanja moći sudjelovati u utrci „Špaleta run“. Vodnjanskoj špaleti i ove se godine pridružuju lokalni proizvođači koji će na štandovima prodavati svoje proizvode i Istra buggy koji će organizirati posebne ture za ovu prigodu.

Pršutarna Buršić i Turistička zajednica grada Vodnjana pozivaju Vas da s nama provedete uskršnji ponedjeljak.


Nastavite čitati

Svijet
 

Cijena kave skočila je na najveću rekordnu razinu

U utorak je cijena zrna arabice, koja čini većinu globalne proizvodnje, premašila 3.44 dolara po funti (0.45 kg), nakon što je ove godine skočila više od 80%, dok je kava sorte robusta poskupjela više od 60 posto, prenosi BBC

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.