Crna kronika

požar u zaprešiću

Božinović: U gašenju sudjeluje 200 vatrogasaca, 'Štampar' će provjeriti kakvoću zraka

Pozvao bih građane ovog dijela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, još nemamo analizu što se točno nalazi u oblaku dima i koliko je zrak zagađen, upozorio je Božinović


 
1 min
HINA

Pozvao bih građane ovog dijela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, još nemamo analizu što se točno nalazi u oblaku dima i koliko je zrak zagađen, upozorio je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je požarište u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR PLUS, rekao je da u gašenju sudjeluje preko 200 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, te je najavio dolazak djelatnika NZJZ-a Andrija Štampar koji bi trebali ustanoviti kakvoću zraka.

"Pozvao bih građane ovog dijela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, još nemamo analizu što se točno nalazi u oblaku dima i koliko je zrak zagađen. Važno je pratiti obavijesti koje će izdavati ravnateljstvo civilne zaštite", upozorio je Božinović.

Dodao je kako još uvijek nemaju informaciju o uzroku požara, a najavio je i angažman robota za njegovo gašenje.

"Inspektori Državnog inspektorata provode regulaciju tvrtki, no nisam upoznat s detaljima sigurnosnih mjera na terenu. Procjenjujem da će požar trajati cijelu noć", zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović.

U skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću u srijedu navečer došlo je do požara plastike, nema ozlijeđenih, no u trenutku njegova izbijanja u pogonu se nalazilo 12 zaposlenika.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.