Crna kronika

srećom nije nitko ozlijeđen

Eksplozija projektila raketnog bacača u Ungariji

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija/ Dejan Rakita/PIXSELL

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao

Jučer oko 12.30 sati, prilikom čišćenja zemljišta u Ungariji, došlo je do eksplozije minsko-eksplozivnog sredstva, u kojoj srećom nitko nije ozlijeđen.

U eksploziji projektila raketnog bacača nije nitko ozlijeđen, no policija upozorava građane da ne bacaju eksplozivna sredstva u prirodu, već da ih anonimno, bez ikakvih sankcija, predaju policiji.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao.
 
Kako bi se izbjegli ovakvih događaji i spriječila moguća stradavanja, Policijska uprava istarska ponovno apelira na građane da ne ostavljaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u prirodi, na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima.
 
Takva sredstva, bez obzira posjeduju li ih zakonito ili nezakonito, građani mogu predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija''. Sredstva se mogu predati potpuno anonimno, bez ikakvih kaznenih ili prekršajnih sankcija, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani ne trebaju takva sredstva donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja, već će na njihov adresu po sredstva doći posebno obučeni policijski službenici koji će ih preuzeti na siguran način.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: Dan policije obilježen polaganjem vijenaca i svečanom akademijom

Završna aktivnost održana je u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu, gdje je upriličena svečana akademija za policijske službenike, uz prisustvo predstavnika regionalne i lokalne samouprave te institucija i udruga, s kojima policijska uprava već godinama uspješno surađuje na održavanju povoljnog stanja sigurnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.