Crna kronika

srećom nije nitko ozlijeđen

Eksplozija projektila raketnog bacača u Ungariji

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao


 
2 min
Borka Petrović
Ilustracija/ Dejan Rakita/PIXSELL

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao

Jučer oko 12.30 sati, prilikom čišćenja zemljišta u Ungariji, došlo je do eksplozije minsko-eksplozivnog sredstva, u kojoj srećom nitko nije ozlijeđen.

U eksploziji projektila raketnog bacača nije nitko ozlijeđen, no policija upozorava građane da ne bacaju eksplozivna sredstva u prirodu, već da ih anonimno, bez ikakvih sankcija, predaju policiji.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao.
 
Kako bi se izbjegli ovakvih događaji i spriječila moguća stradavanja, Policijska uprava istarska ponovno apelira na građane da ne ostavljaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u prirodi, na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima.
 
Takva sredstva, bez obzira posjeduju li ih zakonito ili nezakonito, građani mogu predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija''. Sredstva se mogu predati potpuno anonimno, bez ikakvih kaznenih ili prekršajnih sankcija, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani ne trebaju takva sredstva donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja, već će na njihov adresu po sredstva doći posebno obučeni policijski službenici koji će ih preuzeti na siguran način.


Nastavite čitati

Pula
 

DAN BORBE PROTIV DROGE: Broj ovisnika o heroinu u padu. Najveća opasnost sada su nove sintetičke droge

"Koriste se raznorazne nove tehnologije, dogovori i plasiranja. Mi nastojimo držati korak. Naravno, uvijek smo jedan ili dva koraka iza, ali i mi se stalno educiramo i, samim ulaskom u Europsku uniju, proširili su nam se horizonti kroz suradnju s drugim državama koje su se i prije suočavale s takvim problemom, tako da pratimo korak. Ne baš dobro, ali trudimo se", rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Dino Hajdarević

Pula
 

Sutra se kod pulske tržnice obilježava Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Kako bi građani dobili cjelovitu informaciju o problematici ovisnosti, kao i institucijama u kojima mogu potražiti pomoć za sebe i svoje bližnje, uz policiju na Narodnom trgu bit će i predstavnici Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Grada Pule, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Obiteljskog centra i udruga koje se bave problemom ovisnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.