Crna kronika

NE MOGU ZBOG GDPR-a

HDZ-ov načelnik prijavljen za seksualno uznemiravanje, u policiji bez komentara

Prema medijskim napisima načelnika Kontaka prijavila je 34-godišnjakinja, koja je u toj općini bila zaposlena na javnim radovima, a navodno uznemiravanje se dogodio potkraj svibnja u zgradi ove baranjske općine


 
1 min
HINA

Prema medijskim napisima načelnika Kontaka prijavila je 34-godišnjakinja, koja je u toj općini bila zaposlena na javnim radovima, a navodno uznemiravanje se dogodio potkraj svibnja u zgradi ove baranjske općine

Osječko-baranjska policijska uprava u petak nije željela komentirati medijske napise o policijskom postupanju prema HDZ-ovu načelniku baranjske općine Popovac Zoranu Kontaku, kojega je 34-godišnjakinja  prijavila za seksualno uznemiravanje.

Prema medijskim napisima načelnika Kontaka prijavila je 34-godišnjakinja, koja je u toj općini bila zaposlena na javnim radovima, a navodno uznemiravanje se dogodio potkraj svibnja u zgradi ove baranjske općine.

Iz osječko-baranjske policije na upite medija izvijestili su kako se u svim državama EU pa tako i u Hrvatskoj primjenjuje uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka.

"S obzirom da se u konkretnom slučaju radi o obradi osobnih podataka, smatramo da javna objava osobnih podataka o osobi i događaju koji navodite ne bi bila opravdana u skladu s ovom uredbom odnosno u konkretnom slučaju ne bi prevladao značajan javni interes u odnosu na zaštićenu privatnost pojedinca. Stoga nismo u mogućnosti konkretno odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama", stoji u odgovoru osječko-baranjske PU.

Ističu da osječko-baranjska PU u svojim dnevnim izvješćima za javnost ne iznosi događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuje kaznena djela iz domene seksualnih delikata, a zbog zaštite digniteta žrtve te moguće sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline. 

Napominju i kako ovaj dio odgovora nije potvrda događaja koji se spominje u medijskim izvješćima.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.