republika - dugi
Crna kronika

EPILOG FIZIČKOG OBRAČUNA U SELU ORIHI

Mjesec dana istražnog zatvora za 69-godišnjaka. Njegovih osamdesetak koza zbrinuti mora veterinarska inspekcija

U pozadini sukoba koji je završio zatvorskom kaznom stoji višedesetljetni problem s neadekvatnom brigom oko koza koje uhićeni vlasnik, prema riječima mještana ovog sela, pušta da bez nadzora danonoćno lutaju i uništavaju tuđu imovinu. Stanovnici su svakodnevno u strahu za prometnu sigurnost i vlastito zdravlje, sa čime je upoznata i Policijska uprava istarska, ali i Općina Barban čiji načelnik Dalibor Paus živi upravo u selu Orihi


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Selo Orihi, Foto: Arhiv

U pozadini sukoba koji je završio zatvorskom kaznom stoji višedesetljetni problem s neadekvatnom brigom oko koza koje uhićeni vlasnik, prema riječima mještana ovog sela, pušta da bez nadzora danonoćno lutaju i uništavaju tuđu imovinu. Stanovnici su svakodnevno u strahu za prometnu sigurnost i vlastito zdravlje, sa čime je upoznata i Policijska uprava istarska, ali i Općina Barban čiji načelnik Dalibor Paus živi upravo u selu Orihi

Nakon što je prošloga tjedna došlo do fizičkog obračuna dvojice muškaraca u selu Orihi u Općini Barban, danas od Policijske uprave istarske doznajemo da je 69-godišnjaku određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, dok je oštećeni 62-godišnjak podnio prijedlog za kazneni progon, i to za kazneno djelo prijetnja i za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

- Počinitelj nije imao vidljivih ozljeda, no žalio se na bolove koje je navodno zadobio u sukobu, radi čega mu je pružena liječnička pomoć. Upoznat je s načinom progona ako je oštećen kaznenim djelom prijetnje, no zasad nije podnio prijedlog za kazneni progon, odgovaraju nam također iz policije.

Podsjetimo, pulska policija prethodno je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 69-godišnjak počinio kaznena djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari. Muškarca se sumnjiči da je 15. veljače oko 16.40 sati u naselju Orihi prerezao ogradu i ušao na posjed 62-godišnjaka, a potom ga počeo udarati štapom po glavi i prijetiti mu smrću te ga je pri tom lakše ozlijedio.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 16. veljače u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

U pozadini sukoba koji je završio zatvorskom kaznom, stoji višedesetljetni problem s neadekvatnom brigom oko koza koje uhićeni vlasnik, prema riječima mještana ovog sela, pušta da bez nadzora danonoćno lutaju i uništavaju tuđu imovinu.

Stanovnici su, u međuvremenu, odustali od bavljenja poljoprivredom, a svakodnevno su u strahu za prometnu sigurnost i vlastito zdravlje, sa čime je upoznata i Policijska uprava istarska, ali i Općina Barban čiji načelnik Dalibor Paus živi upravo u selu Orihi. Prije godinu dana dio mještana pokrenuo je stoga peticiju kojom su tražili da se vlasniku koze oduzmu i zbrinu na kakvo adekvatno mjesto.

S obzirom na to da će osamdesetak koza bez vlasnika sada biti minimalno mjesec dana, susjedi su kontaktirali barbanskog komunalnog redara Sandija Maurića koji je zadužen brigu o kozama povjeriti pulskoj veterinarskoj inspekciji.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.