Crna kronika

deset vozila nađeno, za dva se još traga

Od pulske firme unajmio 12 vozila i nanio joj štetu od 1,26 milijuna kuna

Osumnjičeni 48-godišnjak prestao je plaćati najamninu za vozila te ih je odbio vratiti i nastavio ih je prodavati, čime je pulsko trgovačko društvo oštetio za oko 1.26 milijuna kuna


 
1 min
HINA
Osumnjičenik je odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Viškova

Osumnjičeni 48-godišnjak prestao je plaćati najamninu za vozila te ih je odbio vratiti i nastavio ih je prodavati, čime je pulsko trgovačko društvo oštetio za oko 1.26 milijuna kuna

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

Policija je utvrdila kako je 48-godišnjak, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Viškova, od 8. kolovoza 2019. do 30. rujna 2020. godine u Puli i Zagrebu, s ciljem da za trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist, od trgovačkog društva iz Pule uzeo u najam 12 vozila.

Muškarac je određeno vrijeme plaćao ugovorenu najamninu za vozila, nakon čega je prestao s plaćanjem, radi čega je trgovačko društvo iz Pule raskinulo ugovore i pozvalo 48-godišnjaka da vrati vozila.

Osumnjičeni nije vratio vozila, već ih je nastavio i dalje koristiti i prodavati, lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala trgovačkom društvu iz Pule iznosi oko 1.26 milijuna kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija i trgovačko društvo iz Pule uspjeli su pronaći deset vozila, dok se za dva vozila još uvijek poduzimaju mjere traganja.

Policija je zbog sumnje da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo dostavila izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Lorena Boljunčić: "Gradonačelniče, nemojte nam prodavati maglu"

"Jučer sam stavila fejs objavu o tome kako su nam ulice u centru prljave. Puno je ljudi u gradu, sve je to normalno. Samo što prošlih godina nije bilo baš tako jako (radim u centru). ALI, kad onda gradonačelnik krene bandićevski jutros u 3 sata prati ulice s Herculaneom i to stavljati na društvene mreže, onda mi je stvarno previše", napisala je pulska poduzetnica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.