Crna kronika

POLICIJA SAVJETUJE OPREZ

ROVINJ: Starici umjesto masažera za zdravstvene tegobe prodala pojas za mršavljenje

Budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja


 
1 min
Istra24
Foto: PU istarska

Budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja

Jučer oko 13 sati u stan u Ulici Giovannia Moisea u Rovinju na prijevaru je ušla nepoznata žena koja se starici predstavila kao djelatnica jedne ustanove te rekla 84-godišnjakinji da ju je poslao liječnik kako bi joj ponudila masažer koji će joj olakšati zdravstvene tegobe.

Budući da je bila uvjerena da kupuje masažer koji će joj pomoći, 84-godišnjakinja je ženi dala nekoliko tisuća kuna da bi se kasnije utvrdilo kako je riječ o pojasu za mršavljenje koji vrijedi znatno manje nego što je starica platila.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska poziva građane, pogotovo one starije dobi, da pripaze koga puštaju u svoj dom te da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Kod prijevara u domovima počinitelji se najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica ili kao prodavači određenih proizvoda.

Nakon što uđu u stan ili obiteljsku kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju njihovu nepažnju i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Također su zabilježeni i slučajevi kada počinitelji nude na prodaju predmete manje vrijednosti koje prikazuju kao predmete veće vrijednosti pa dovode u zabludu oštećene glede marke i kvalitete proizvoda, kao što je bio slučaj u ovom događaju.

U svim takvim slučajevima, kada vam se pred vratima doma pojave nepoznate osobe, policija savjetuje oprez. Ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi.

Ukoliko se osoba predstavlja kao službena, tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, a vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz ''špijunku'' ili korištenjem sigurnosnog lanca.

Budite sumnjičavi i ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede.

Budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.