Crna kronika

bio skriven s bananama

Uskok pokrenuo istragu protiv dvojca koji je krijumčario kokain iz Ekvadora

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera


 
1 min
HINA
FaH/ Veljko MARTINOVIĆ/ ua

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera

Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka koje sumnjiči da su preko luke Rijeka krijumčarili kokain iz Ekvadora namijenjen daljnjoj preprodaji.

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su se dvojica hrvatskih državljana, od kolovoza 2020. do ožujka 2022., povezali s više nepoznatih osoba u Ekvadoru radi uspostave cjelokupnog krijumčarskog lanca kokaina i to izvlačenjem kokaina iz kontejnera namijenjenih za iskrcaj u riječkoj luci te njegovog skladištenja i daljnje preprodaje.

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera.

Dvojica osumnjičenika su, nastavlja policija, namjeravala izvući 150 paketa kokaina težine 174 kilograma skrivenog u oplati kontejnera, ali su napustili kontejner nakon što su uvidjeli da izgled i količina paketa ne odgovara dogovorenoj pošiljci.

Ravnateljstvo policije ističe da su pretragom kontejnera u listopadu 2020. pronađeni paket težak 1001 gram te 32 paketa koji su korišteni kao zamjenska materija u kontroliranoj isporuci. Policija dodaje da bi krijumčari prodajom 174 kilograma kokaina na ilegalom tržištu zaradili oko 42,5 milijuna kuna.

Uskok nadodaje da su 37-godišnjak i 34-godišnjak u istom razdoblju prodavali kokain te da je stariji osumnjičenik u najmanje 10 navrata istom kupcu prodavao od jednog do 10 grama kokaina po cijeni od 500 kuna za gram.

Sudac istrage riječkog Županijskog suda je na Uskokov prijedlog odredio istražni zatvor obojici okrivljenika, zaključuje tužiteljstvo.


Nastavite čitati

U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu

U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.