Crna kronika

bio skriven s bananama

Uskok pokrenuo istragu protiv dvojca koji je krijumčario kokain iz Ekvadora

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera


 
2 min
HINA
FaH/ Veljko MARTINOVIĆ/ ua

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera

Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka koje sumnjiči da su preko luke Rijeka krijumčarili kokain iz Ekvadora namijenjen daljnjoj preprodaji.

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su se dvojica hrvatskih državljana, od kolovoza 2020. do ožujka 2022., povezali s više nepoznatih osoba u Ekvadoru radi uspostave cjelokupnog krijumčarskog lanca kokaina i to izvlačenjem kokaina iz kontejnera namijenjenih za iskrcaj u riječkoj luci te njegovog skladištenja i daljnje preprodaje.

Uskok je precizirao da su nepoznate osobe u Ekvadoru nabavljale veće količine kokaina visoke čistoće radi plasiranja na ilegalnom narkotržištu u zemljama EU, kojeg su skrivale u kontejner s legalnim teretom banana sve do iskrcajne luke Rijeka, dok su 37-godišnjaka i 34-godišnjaka upoznali s pozicijom kontejnera.

Dvojica osumnjičenika su, nastavlja policija, namjeravala izvući 150 paketa kokaina težine 174 kilograma skrivenog u oplati kontejnera, ali su napustili kontejner nakon što su uvidjeli da izgled i količina paketa ne odgovara dogovorenoj pošiljci.

Ravnateljstvo policije ističe da su pretragom kontejnera u listopadu 2020. pronađeni paket težak 1001 gram te 32 paketa koji su korišteni kao zamjenska materija u kontroliranoj isporuci. Policija dodaje da bi krijumčari prodajom 174 kilograma kokaina na ilegalom tržištu zaradili oko 42,5 milijuna kuna.

Uskok nadodaje da su 37-godišnjak i 34-godišnjak u istom razdoblju prodavali kokain te da je stariji osumnjičenik u najmanje 10 navrata istom kupcu prodavao od jednog do 10 grama kokaina po cijeni od 500 kuna za gram.

Sudac istrage riječkog Županijskog suda je na Uskokov prijedlog odredio istražni zatvor obojici okrivljenika, zaključuje tužiteljstvo.


Nastavite čitati

(VIDEO) POČINJE DORA 2024.! U prvoj polufinalnoj večeri LET3 s Baba Rogom pokušava dobiti novu 'vizu' za Eurosong

Ludilo može početi! Prvih dvanaest polufinalista ovogodišnje Dore predstavit će nam se večeras, dok nas preostalih dvanaest očekuje sutra. Prošlogodišnji pobjednici LET 3, koji tvrde da ih je kidnapirala zločesta perad, večeras će (pod prisilom) izvesti Babarogu, a najveći favorit, čudo iz Istre Baby Lasagna, prvu prepreku na putu za Malmö pokušat će prijeći sutra. Donosimo vam raspored natjecatelja po danima

Nekadašnji inspektor iz antikorupcijske službe optužen za - sudjelovanje u korupciji!

Uskok Luetića tereti da je, od svibnja 2021. do kraja srpnja 2022., kao policijski službenik PU splitsko-dalmatinske, u vrijeme dok je provodio kriminalističko istraživanje zbog nezakonitosti u poslovanju Ana Kamen projekta, od direktorice ove tvrtke, talijanske državljanke Yan Xu, zatražio da mu pokloni rezane kamene ploče kako više ne bi imali problema s policijom koja ih istražuje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.