Komunal

Bale: ilegalni zid u kampovima Colone i San Polo

Državni inspektorat pokrenuo prekršajni postupak protiv Mon Perina, obustavljena je bespravna gradnja uz more

Nadzorom je utvrđeno da se radovi izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Bespravni zid na području značajnog krajobraza 'Rovinjski otoci i priobalje'

Nadzorom je utvrđeno da se radovi izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata

Inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad gradnjom dugačkog zida na baljanskoj plaži San Polo, tik uz more, o čemu je Istra24 već pisala.

- Nadzorom je utvrđeno kako se radovi u kampovima na lokacijama Colone i San Polo izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata.

Obzirom da Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Istarske županije nije u potpunosti postupila sukladno ovlastima iz članka 209. Zakona o zaštiti prirode, u svrhu sprječavanja mogućih štetnih posljedica za prirodu, Inspekcija zaštite prirode izdala je rješenje kojim su obustavljeni daljnji radovi do ishođenja dopuštenja kod nadležnog tijela sukladno, poručuju iz Državnog inspektorata.

Također navode kako je protiv investitora, Mon Perina, pokrenut prekršajni postupak zbog izvođenja zahvata bez dopuštenja nadležnog tijela.

 

Podsjetimo, JU Natura Histrica potvrdila nam je da investitor Mon Perin na području San Pola - zaštićenog krajobraza obavlja nelegalne radove na zidanju zida tik uz more. Naveli su nam kako je predmet, nakon što su o tome obavijestili Državni inspektorat, spušten na Inspekciju zaštite prirode u Pazinu, čija je djelatnica izašla na teren, ali im nisu poznati rezultati njenog nadzora. JU Natura Histrica izrekla im je, navela nam je ravnateljica Nature Histrice Silvia Buttignoni, usmenu i pismenu zabranu radova.

Iz Uprave Mon Perina potvrdili su nam pak kako su radove stopirali do dobivanje svih potrebnih dozvola, no nisu pojasnili zašto su s radovima krenuli bez njih.


Nastavite čitati

Istra
 

Predizborna kampanja je gotova, sutra nema politike u našoj butigi

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem

Istra
 

Marčanu odlikuju ekstra maslinova ulja i vina izvrsne kvalitete

Za Smotru je pristiglo 43 uzoraka ulja berbe 2023. i 27 uzoraka vina berbi 2020., 2022. i 2023, većina ih je bila odlične ili vrhunske kvalitete * Smotra je započela Mantinjadom i balunom u izvedbi mladih plesača i svirača tradicijskih instrumenata KUD-a Mate Balota iz Raklja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.