Komunal

Bale: ilegalni zid u kampovima Colone i San Polo

Državni inspektorat pokrenuo prekršajni postupak protiv Mon Perina, obustavljena je bespravna gradnja uz more

Nadzorom je utvrđeno da se radovi izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Bespravni zid na području značajnog krajobraza 'Rovinjski otoci i priobalje'

Nadzorom je utvrđeno da se radovi izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata

Inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad gradnjom dugačkog zida na baljanskoj plaži San Polo, tik uz more, o čemu je Istra24 već pisala.

- Nadzorom je utvrđeno kako se radovi u kampovima na lokacijama Colone i San Polo izvode na zaštićenom području u kategoriji Značajni krajobraz „Rovinjsko priobalje i otoci", pojašnjavaju iz inspektorata.

Obzirom da Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Istarske županije nije u potpunosti postupila sukladno ovlastima iz članka 209. Zakona o zaštiti prirode, u svrhu sprječavanja mogućih štetnih posljedica za prirodu, Inspekcija zaštite prirode izdala je rješenje kojim su obustavljeni daljnji radovi do ishođenja dopuštenja kod nadležnog tijela sukladno, poručuju iz Državnog inspektorata.

Također navode kako je protiv investitora, Mon Perina, pokrenut prekršajni postupak zbog izvođenja zahvata bez dopuštenja nadležnog tijela.

 

Podsjetimo, JU Natura Histrica potvrdila nam je da investitor Mon Perin na području San Pola - zaštićenog krajobraza obavlja nelegalne radove na zidanju zida tik uz more. Naveli su nam kako je predmet, nakon što su o tome obavijestili Državni inspektorat, spušten na Inspekciju zaštite prirode u Pazinu, čija je djelatnica izašla na teren, ali im nisu poznati rezultati njenog nadzora. JU Natura Histrica izrekla im je, navela nam je ravnateljica Nature Histrice Silvia Buttignoni, usmenu i pismenu zabranu radova.

Iz Uprave Mon Perina potvrdili su nam pak kako su radove stopirali do dobivanje svih potrebnih dozvola, no nisu pojasnili zašto su s radovima krenuli bez njih.


Nastavite čitati

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.