Komunal

ZA PROJEKTNU DOKUMENTACIJU PREDVIĐENO 300.000 EURA

Grad kreće u obnovu Pattinaggia, najstarijeg pulskog sportskog centra. Sportaši na ovoj lokaciji djeluju preko 100 godina

U točno 50 godina postojanja dvorane i više od 100 godina cijelog koturaljkaškog kompleksa otvorenog u osvit Prvog svjetskog rata, sportaši su iznjedrili tisuće karijera, uspjeha i medalja


 
1 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Manuel Angelini

U točno 50 godina postojanja dvorane i više od 100 godina cijelog koturaljkaškog kompleksa otvorenog u osvit Prvog svjetskog rata, sportaši su iznjedrili tisuće karijera, uspjeha i medalja

Čini se kako za kultni pulski sportski centar u Pattinaggiu u skoroj budućnosti dolaze bolja vremena.

Naime, Prijedlogom proračuna Grada Pule za 2024. godinu planirana su sredstva od 300.000 eura za ovaj kapitalni projekt. Planiraju se utrošiti na izradu potrebne projektne dokumentacije, a na temelju koje će biti ishođeni akti za rekonstrukciju.

Dvorana u Pattinaggiu

Podsjetimo da je u točno 50 godina postojanja dvorane i više od 100 godina cijelog koturaljkaškog kompleksa otvorenog u osvit Prvog svjetskog rata, 25. srpnja 1914. godine, sportski centar u srcu grada koji Puležani do danas, unatoč službenom nazivu 'Sportski centar Mirna', postojano zovu 'Pattinaggio', iznjedrio tisuće sportskih karijera, uspjeha i medalja.

Kako smo pisali na portalu Istra24, Pattinaggio je sačuvao šarm i dušu, no vapi za obnovom, baš kao što i pulski sportaši žude za značajno boljim uvjetima.

Iz Grada poručuju da će nakon usvajanja Proračuna krenuti s izradom detaljnijeg projektnog zadatka, a na temelju kojeg će biti provedeni odgovarajući postupci nabave za ustupanje usluge izrade projektne dokumentacije.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.