Komunal

TJELOVJEŽBA OD MALIH NOGU

Grad Poreč provodi program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima


 
1 min
Istra24

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima

Počeo je program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima Grada Poreča, čiju su realizaciju nedavno pokrenuli Sportska zajednica Poreča, Udruga kineziologa Poreč, gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti te dječji vrtići Radost i Paperino.

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima.

Tako su u vrtiću Radost u program uključene četiri grupe predškolaca koje vježbaju dvaput tjedno u jutarnjim satima, pod vodstvom profesionalnih kineziologa.

- Primjenom adekvatnih kinezioloških sadržaja direktno utječemo na motoričke i funkcionalne sposobnosti te na rast i razvoj lokomotornog sustava. Prilikom izbora kinezioloških sadržaja uzimamo u obzir njihove potrebe i želje, vrline i mane, emocionalna stanja, trenutno antropološko stanje, a sve to uvažavajući razlike koje postoje među pojedincima, karakteristike vezane uz rast i razvoj, kao i razlike vezane uz spol, kaže Zoran Jendrašić, stručni savjetnik za unapređenje i razvoj sporta u Sportskoj zajednici Grada Poreča.

Program je osmišljen tako da se kroz tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu, snagu i razvoj kreativnosti.

Za provedbu ovog Programa u ovogodišnjem je gradskom proračunu osigurano 24 tisuće kuna.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.