Komunal

TJELOVJEŽBA OD MALIH NOGU

Grad Poreč provodi program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima


 
2 min
Istra24

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima

Počeo je program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima Grada Poreča, čiju su realizaciju nedavno pokrenuli Sportska zajednica Poreča, Udruga kineziologa Poreč, gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti te dječji vrtići Radost i Paperino.

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u planu je proširenje na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim sposobnostima i afinitetima.

Tako su u vrtiću Radost u program uključene četiri grupe predškolaca koje vježbaju dvaput tjedno u jutarnjim satima, pod vodstvom profesionalnih kineziologa.

- Primjenom adekvatnih kinezioloških sadržaja direktno utječemo na motoričke i funkcionalne sposobnosti te na rast i razvoj lokomotornog sustava. Prilikom izbora kinezioloških sadržaja uzimamo u obzir njihove potrebe i želje, vrline i mane, emocionalna stanja, trenutno antropološko stanje, a sve to uvažavajući razlike koje postoje među pojedincima, karakteristike vezane uz rast i razvoj, kao i razlike vezane uz spol, kaže Zoran Jendrašić, stručni savjetnik za unapređenje i razvoj sporta u Sportskoj zajednici Grada Poreča.

Program je osmišljen tako da se kroz tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu, snagu i razvoj kreativnosti.

Za provedbu ovog Programa u ovogodišnjem je gradskom proračunu osigurano 24 tisuće kuna.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima. Titulu Best in Show ponijela je grčka Monemvasia Malvasia iz 2011.

„S veseljem ističem kako je broj platinastih medalja veći nego prošlih godina. Posebno nas veseli što su čak tri svježe istarske malvazije osvojile platinastu medalju. To samo potvrđuje izvrsnost autohtone sorte malvazije istarske, usprkos zahtjevnoj berbi 2023. godine", istaknuo je predsjednik udruge Vinistra, Luka Rossi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.