Komunal

tko može može

Gradski stanovi za 12 odabranih!

Od ukupno 12 stanova, tri stana koristi Opća bolnica Pula. Mi smo dali dva stana na korištenje za dva liječnika koji su došli raditi u Pulu na molbu bolnice kao deficitaran kadar, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
U Ulici Castropola stan nalazi se gradski stan od 80-tak kvadrata

Od ukupno 12 stanova, tri stana koristi Opća bolnica Pula. Mi smo dali dva stana na korištenje za dva liječnika koji su došli raditi u Pulu na molbu bolnice kao deficitaran kadar, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić

Nakon što je Grad Pula krenuo u izradu strategije o upravljanju gradske imovine, na jednom mjestu trebala bi se znati kojim sve nekretninama raspolaže Grad.

Nedavno smo pisali o gradskoj vijećnici Gordani Ferenčić koja je nakon smrti nevjenčanog supruga, nastavila živjeti u stanu od 74 kvadrata na pulskoj Stoji.

Iako vijećnica Ferenčić ima ugovor i aneks ugovora koji je potpisao tadašnji gradonačelnik Boris Miletić, otvorilo se pitanje je li kvadratura stana od 74 kvadrata za vijećnicu koja živi sama, ipak prevelika te je li ona naslijedila pravo doživotnog korištenja gradskog stana.

Pokušali smo istražiti tko su sve korisnici takozvanih kadrovskih stanova i po čemu su ti ljudi zadužili Grad.

Pozivajući se na zaštitu osobnih podataka, u Gradu Puli odgovaraju da je trenutno 12 stanova za službene potrebe.

Najamnina za korištenje tih stanova iznosi 2 eura po kvadratnom metru.

- Od ukupno 12 stanova, od toga tri stana koristi Opća bolnica Pula, dok za preostalih devet stanova, sukladno GDPR-u, dostavljamo inicijale korisnika: "M.L., O.Z., M.B., A.O., M.L., G.M., B.J., R.M., F.G. ", odgovaraju u Gradu.

Stanovi se nalaze na atraktivnim lokacijama, a za oko zapinje stan veličine 82 kvadrata u Ulici Castropola.

- Tri stana su data na korištenje Općoj bolnici Pula na temelju Ugovora o davanju na korištenje stanova za službene potrebe. Tim stanovima raspolaže pulska bolnica, odgovaraju u Gradu. 

Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila da ta tri gradska stana, koriste liječnici specijalisti.

Preostalih devet stanova nalaze se na sljedećim lokacijama: U Prolazu kod zdenca, (48,92 m2), Marulićeva ulica (71, 57 m2) i (67,32 m2), Mutilska ulica (60, 36 m2), Negrijeva ulica (39,09 m2), Ulica Rimske centurijacije (42,71 m2), Istarska ulica (31,57 m2), Kochova ulica (73,98 m2) i Ulica Castropola (82,28 m2).

Navedene stanove koriste osobe koje su zaposlene u području zdravstva, prosvjete i kulture te sporta.

Čini se da nekim korisnicima nije dovoljno što koriste gradske stanove po cijeni od 15 kuna po kvadratnom metru. Iako nismo dobili podatak tko je ostao dužan za najamninu, iz Grada Pule potvrđuju da postoji dugovanje u iznosu od 28.80 kuna, a odnosi se na dugovanje s osnova korištenja stanova za službene potrebe.

Gradonačelnik Filip Zoričić je potvrdio da je u svom mandatu dodijelio dva stana.

- Mi smo dali dva stana na korištenje za dva liječnika koji su došli raditi u Pulu na molbu bolnice kao deficitaran kadar, rekao je Zoričić.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.