Komunal

grad ulaže u DC rojc gotovo tri milijuna kuna

Korisnici Rojca dobit će modernu led rasvjetu i novu stolariju

Zamjenom elektroinstalacija objekt će dobiti novu modernu led rasvjetu u zajedničkim prostorijama, unutarnjem dvorištu kao i dijelu okoliša zgrade. Radovi će trajati tri mjeseca, a ovim će se potezom postići značajne uštede utroška električne energije


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zamjenom elektroinstalacija objekt će dobiti novu modernu led rasvjetu u zajedničkim prostorijama, unutarnjem dvorištu kao i dijelu okoliša zgrade. Radovi će trajati tri mjeseca, a ovim će se potezom postići značajne uštede utroška električne energije

Započelo je najveće jednokratno ulaganje Grada Pule u Društveni centar Rojc, objekt izgrađen davne 1870. godine kroz koji dnevno prođe između 500 i 700 članova udruga civilnog društva i posjetitelja, navode iz Grada Pule.

Tako su početkom siječnja započeli radovi na zamjeni elektroinstalacija u zajedničkim dijelovima zgrade Društvenog centra Rojc u Puli u vrijednosti 1,2 milijuna kuna koje izvodi Elektra d.o.o. iz Labina, dok stručni nadzor provodi društvo s ograničenom odgovornošću SPI iz Medulina.

Zamjenom elektroinstalacija objekt će dobiti novu modernu led rasvjetu u zajedničkim prostorijama, unutarnjem dvorištu kao i dijelu okoliša zgrade. Radovi će trajati tri mjeseca, a ovim će se potezom postići značajne uštede utroška električne energije.

Nedavno su započeli i radovi na zamjeni dotrajale stolarije u zajedničkim dijelovima zgrade koji koštaju 1,7 milijuna. Radove izvodi tvrtka X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke, dok stručni nadzor provodi AD Arhitektura i dizajn d.o.o. iz Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Pula
 

'ŠTEKA' ZORIČIĆEVA ZAKLADA ZA SPORT Nema novaca jer nema onih koji bi upravljali tim novcima - za Upravni odbor javile se svega tri osobe, a mora ih biti šest

Pored osnovne imovine od 35.000 gradskih kuna, ostali dio financiranja još uvijek izgleda dobro posložen samo na papiru. Naime, iz Grada kažu: "Već su obavljeni brojni razgovori s fizičkim i pravnim osobama koje su iskazale interes za donaciju Zakladi. Po otvaranju računa u kreditnoj instituciji, svi iskazani interesi bit će provedeni kako bi Zaklada stekla vrijednu imovinu za pomoć sportašima na području Grada Pule"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.