republika - dugi
Komunal

sanirane štete vandalizma početkom prosinca

Labin staje na kraj delinkventskim ispadima – ugrađene nadzorne kamere

Uz postavljanje video nadzora, Grad Labin je na lokaciji coworking prostora, zamjenio uništena rasvjetna tijela, ugradio automatski reflektor te sanirao i obojao drveni pod i fasadu terase. Gradska knjižnica financirala je izmještanje i popravak probijenog dijela zaštitne ograde


 
1 min
Borka Petrović

Uz postavljanje video nadzora, Grad Labin je na lokaciji coworking prostora, zamjenio uništena rasvjetna tijela, ugradio automatski reflektor te sanirao i obojao drveni pod i fasadu terase. Gradska knjižnica financirala je izmještanje i popravak probijenog dijela zaštitne ograde

Nakon što smo nedavno bili svjedoci raznih delinkventskih ispada i uništavanja gradske imovine diljem grada, na lokaciji coworking prostora, odnosno njegove vanjske terase razbijeno je sanirano, ali i postavljane nadzorne kamere.

Uz postavljanje video nadzora, Grad Labin je zamjenio uništena rasvjetna tijela, ugradio automatski reflektor te sanirao i obojao drveni pod i fasadu terase. Gradska knjižnica financirala je izmještanje i popravak probijenog dijela zaštitne ograde.

- Nakon ružnih scena kojih smo bili svjedoci tijekom prosinca, izvršili smo određena ulaganja iz proračuna kojim smo ovaj predivan prostor učinili primjerenim. Nažalost, svjesni potrebe i jedinog mogućeg kvalitetnog rješenja koji će onemogućiti daljnje vandalske ispade, postavili smo i nadzorne kamere kojima će se lako pratiti ovaj prostor, ali i utjecati na to da se pronađe počinitelj ako se slične situacije ponove, istaknula je zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

Apelirala je na čuvanje gradske imovine kako bi se spriječilo daljnje nepotrebno trošenje proračunskih sredstava.

Inače, lokacija terase coworkinga još je jedan prostor u Labinu koji će, kada to okolnosti dopuste, služiti i za održavanje raznih manjih događanja.

- Vjerujem da će tako biti već ovog proljeća, ideja nam ne nedostaje, poručila je Mohorović Čekada.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 kn dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na kraćoj 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.