Komunal

LUČKA KAPETANIJA PULA KRENULA U INTERVENCIJU

MEGA JAHTE SE VOLE SIDRITI U GORTANOVOJ UVALI Jahta 'Kriss' dužine preko 43 metra s malteškom zastavom podigla sidro nakon pola sata i 'pobjegla' kod Fratarskog

Iako svaki od vlasnika i kapetana takvih mega jahti jako dobro zna da je takvo sidrenje protuzakonito, čini se kako su isto tako upoznati sa činjenicom da naše službe u ovakvim situacijama dosta sporo djeluju


 
1 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Mega jahta Kriss dužine preko 43 metra usidrena u Gortanovoj uvali

Iako svaki od vlasnika i kapetana takvih mega jahti jako dobro zna da je takvo sidrenje protuzakonito, čini se kako su isto tako upoznati sa činjenicom da naše službe u ovakvim situacijama dosta sporo djeluju

Čini se kako je pristajanje mega jahti uz našu obalu postala učestala praksa, naime danas oko 10 sati u Gortanovoj uvali na nekih pedesetak metara od obale usidrila se jahta Kriss dužine preko 43 metra s malteškom zastavom.

Kako doznajemo, djelatnici Lučke kapetanije Pula krenuli su na intervenciju sa svojim plovilom kako bi ih sankcionirali zbog nepropisne plovidbe i sidrenja u blizini obale koje ugrožava kako sigurnost kupača, tako i plovidbe.

Jučer smo pisali o problemu sidrenja jahti baš u Gortanovoj uvali, jednoj od najpopularnijih pulskih plaža, jer čini se kako ljepota naše obale i čistoća mora sve više privlači baš takva velika plovila.

Oznaka zabrane sidrenja u Gortanovoj uvali

Iako svaki od vlasnika i kapetana takvih mega jahti jako dobro zna da je takvo sidrenje protuzakonito, čini se kako su isto tako upoznati sa činjenicom da naše službe u ovakvim situacijama dosta sporo djeluju, pa je shodno tome mega jahta Kriss nakon nekih pola sata digla sidro i otplovila u smjeru između Fratarskog otoka i otočića Fraškerić i tamo spustila sidro.

Jedna od stvari koja je članove posade ove motorne jahte jako uzbunila bila je i činjenica da su primijetili kupače kako masovno ustaju i gledaju baš u njihovom smjeru, što ih je vjerojatno i potaknulo na "bijeg" iz Gortanove uvale.

Mega jahta Kriss potaknula radoznalost kupača


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.