Komunal

ODLAGANJE GRAĐEVINSKOG OTPADA U PINEZIĆIMA

Općina Marčana podnijela kaznenu prijavu DORH-u zbog ugrožavanja okoliša otpadom i otvaranja puta na parceli u vlasništvu Republike Hrvatske

Zatražili smo očitovanje vlasnika parcela te je podnesena i prijava Državnom inspektoratu Republike Hrvatske u Puli i Inspekciji zaštite okoliša radi poduzimanja eventualnih radnji iz njihovih nadležnosti, poručio je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško


 
2 min
Dean Mladenović

Zatražili smo očitovanje vlasnika parcela te je podnesena i prijava Državnom inspektoratu Republike Hrvatske u Puli i Inspekciji zaštite okoliša radi poduzimanja eventualnih radnji iz njihovih nadležnosti, poručio je načelnik Općine Marčana Predrag Pliško

Prošlog tjedna pisali smo o zemljištu na kojemu se odlaže građevinski otpad na cesti od Vodnjana prema naselju Pinezići u vlasništvu Mileta Simetića direktora firme "MI VI Istria", na što nas je upozorio čitatelj.

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško kazao je da su poslali komunalnog redara radi izvršenja očevida, te su pisanim putem vlasniku parcela uputili zahtjev za očitovanjem.

"Podnesena je prijava Državnom inspektoratu Republike Hrvatske u Puli i Inspekciji zaštite okoliša radi poduzimanja eventualnih radnji iz njihovih nadležnosti.

Općina Marčana je zbog ugrožavanja okoliša otpadom kao i zbog otvaranja i nasipavanja puta po parceli u vlasništvu Republike Hrvatske podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Puli", kazao je Pliško.

Podsjetimo da je tada čitatelj Istra24 snimio kamion koji iskrcava građevinski otpad, i od vozača zbog toga dobio prijetnje.

Primijetio je da se nakon njegovog fotografiranja, nastavilo odlaganje građevinskog otpada, ali pod okriljem noći, te naveo da je građevinski otpad u kamionima prekriven s tanjim slojem zemlje kako se ne bi vidio pravi sadržaj tereta.

Vlasnik zemljišta Mile Simetić iz Pule, direktor firme "MI VI Istria" nam je na pitanje o građevinskom otpadu koji se odlaže na njegovom zemljištu kazao da on na zemljištu izvodi radove ravnanja kako bi posadio masline, te da je upoznat s činjenicom da se na parceli često iskrcava i građevinski otpad.

"Jedino što se tamo s naše strane radilo je ravnanje zemljišta s prebacivanjem zemlje. Čim se negdje pojavi zemlja s nekog iskopa nastavljamo s ravnanjem. Znam da se često dogodi da na parcelu dođu neki sa strane i iskrcaju građevinski otpad, ali mi to sigurno nismo napravili.

Baš sam prošlu nedjelju bio na zemljištu i vidio sam da je netko opet iskrcao građevinski materijal, jer ja tamo nasipavam samo čistu zemlju, a odnekud dolete ti 'Indijanci' i što da ja napravim", rekao nam je tada Simetić.

Građevinski otpad na zemljištu


Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Istra
 

Izložba stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja

Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti. "Ova će nas izložba suočiti s licima naše prošlosti i na taj nam način možda najbolje pokazati budućnost i koliko je važno da njegujemo ostavštinu koju smo dobili u nasljeđe", rekao je na otvorenju porečki gradonačelnik Loris Peršurić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.