Komunal

VLASNIK ZEMLJIŠTA TVRDI DA NEMA NIŠTA S TIME

VOZAČ KAMIONA PRIJETIO ČITATELJU ZBOG SNIMANJA Na parceli između Vodnjana i Pinezića nastavlja se iskrcavanje građevinskog otpada pod okriljem noći

Baš sam prošlu nedjelju bio na zemljištu i vidio sam da je netko opet iskrcao građevinski materijal, jer ja tamo nasipavam samo čistu zemlju, a odnekud dolete ti 'Indijanci' i što da ja napravim, zapitao se vlasnik parcele Mile Simetić


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović
Foto: čitatelj Istra24

Baš sam prošlu nedjelju bio na zemljištu i vidio sam da je netko opet iskrcao građevinski materijal, jer ja tamo nasipavam samo čistu zemlju, a odnekud dolete ti 'Indijanci' i što da ja napravim, zapitao se vlasnik parcele Mile Simetić

Čini se da nema kraja ilegalnom odlaganju otpada, koje je postalo sveprisutno u cijeloj Istri.

Na odlaganje građevinskog otpada na zemljištu koja se nalazi na cesti između Vodnjana i Pinezića upozorio nas je čitatelj koji navodi da je zbog toga imao neugodnosti.

Naime, tvrdi da je dobio prijetnje od vozača kamiona, dok je fotografirao kamion koji se spremao iskrcati građevinski otpad na parcelu.

Čitatelj nadalje upozorava, da od kada ih je fotografirao, primijetio je da se iskrcavanje građevinskog materijala nastavlja izvoditi pod okriljem noći, te napominje da je primjetno da je građevinski materijal u kamionima prekriven s tanjim slojem zemlje kako se ne bi vidio pravi sadržaj tereta.

Zemljište na kojemu se iskrcava građevinski materijal

Vlasnik zemljišta Mile Simetić iz Pule, direktor firme "MI VI Istria" tvrdi da on na zemljištu izvodi radove ravnanja kako bi posadio masline, te da je upoznat s činjenicom da se na parceli često iskrca i građevinski otpad.

Vidljivo je da se na parceli iskrcava građevinski otpad

"Jedino što se tamo s naše strane radilo je ravnanje zemljišta s prebacivanjem zemlje. Čim se negdje pojavi zemlja s nekog iskopa nastavljamo s ravnanjem. Znam da se često dogodi da na parcelu dođu neki sa strane i iskrcaju građevinski otpad, ali mi to sigurno nismo napravili.

Baš sam prošlu nedjelju bio na zemljištu i vidio sam da je netko opet iskrcao građevinski materijal, jer ja tamo nasipavam samo čistu zemlju, a odnekud dolete ti 'Indijanci' i što da ja napravim", zapitao se Simetić.

Pristupni put do parcele smještene u vali

Simetić poručuje da je odlučio postaviti kamere na solarnu energiju kako bi se otkrili počinitelji koji iskrcavaju građevinski materijal i da je to jedino što može poduzeti.

Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško pod koju spada sporno područje, kaže da su poslali komunalnog redara kako bi se utvrdilo činjenično stanje te da će nas ubrzo izvijestiti što je izvidom zabilježeno.

Do zaključenja ovog članka još uvijek nismo dobili odgovor od Pliška, te ćemo ga objavit čim pristigne.

Lokacija zemljišta na kojemu se iskrcava građevinski otpad - Foto: screenshot google maps


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.