Komunal

USKORO PODJELA PO KUĆANSTVIMA

Općina Medulin nabavila 150 novih kompostera

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine


 
1 min
Istra24

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine

Općina Medulin nabavila je 150 kompostera za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta na otvorenom, ukupne vrijednosti 57.187 kuna s PDV-om.

Temeljem prijave na Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je donio Odluku kojom se Općini Medulin odobravaju sredstva u iznosu do 40% procijenjenih i opravdanih troškova nabave komunalne opreme.

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine.

Posude kompostera omogućuju direktan kontakt sa zemljištem jer nemaju dno, a na taj način je omogućen pristup mikrooganizmima, crvima i sl. Na dvije suprotne strane kompostera, nalaze se vratašca koja podizanjem omogućuju vađenje komposta.

Kompostere je  preuzelo komunalno poduzeće Med eko servis d.o.o. koje će organizirati njihovu podjelu.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.