Komunal

USKORO PODJELA PO KUĆANSTVIMA

Općina Medulin nabavila 150 novih kompostera

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine


 
1 min
Istra24

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine

Općina Medulin nabavila je 150 kompostera za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta na otvorenom, ukupne vrijednosti 57.187 kuna s PDV-om.

Temeljem prijave na Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je donio Odluku kojom se Općini Medulin odobravaju sredstva u iznosu do 40% procijenjenih i opravdanih troškova nabave komunalne opreme.

Nabavljeni 350 litarski komposteri su pogodni za kompostiranje otpada iz kućanstva i vrta. Konstrukcija kompostera omogućava upotrebu tijekom cijele godine.

Posude kompostera omogućuju direktan kontakt sa zemljištem jer nemaju dno, a na taj način je omogućen pristup mikrooganizmima, crvima i sl. Na dvije suprotne strane kompostera, nalaze se vratašca koja podizanjem omogućuju vađenje komposta.

Kompostere je  preuzelo komunalno poduzeće Med eko servis d.o.o. koje će organizirati njihovu podjelu.


Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.