Komunal

GLANCANJE NOVOG SPORTSKOG CENTRA

Poreč: pri kraju radovi na modernom nogometnom kampusu

Novi porečki sportski centar uskoro bi trebao dočekati nogometaše NK Jadran Poreč. Dovršava se postavljanje keramike i opremanje svlačionica, kao i polaganje tlakovca na vanjskim površinama te nadstrešnice između zajedničkih modularnih objekata


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Poreč

Novi porečki sportski centar uskoro bi trebao dočekati nogometaše NK Jadran Poreč. Dovršava se postavljanje keramike i opremanje svlačionica, kao i polaganje tlakovca na vanjskim površinama te nadstrešnice između zajedničkih modularnih objekata

Završni radovi na nogometnom kampusu u Poreču upravo su u tijeku te bi novi sportski centar na terenu uskoro trebao dočekati nogometaše NK Jadran Poreč, zaključeno je prilikom obilaska gradilišta.

Kako je rečeno gradonačelniku Lorisu Peršuriću i gradskom pročelniku za komunalni sustav Marinu Poropatu, dovršava se postavljanje keramike i opremanje svlačionica, kao i polaganje tlakovca na vanjskim površinama te nadstrešnice između zajedničkih modularnih objekata.

Radi se o terenu površine 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih.

Kampus će, u prvoj fazi, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, imati sve potrebne popratne sadržaje poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, rasvjete i tribine, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu s odgovarajućim propisima FIFA/UEFA.

-Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika. Zahvaljujući takvom pristupu, izgradnju kampusa sa 600 tisuća bespovratnih kuna financira i Ministarstvo turizma i sporta, dok sve ostalo pokriva Grad Poreč, rekao je gradonačelnik Peršurić.


Nastavite čitati

Istra
 

U Poreču djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.