Komunal

Najviše putnika na relaciji Nova Vas-Poreč

Porečki električni mini autobus posebno omiljen među građanima starije životne dobi

Od prve vožnje, 17. prosinca prošle godine, pa do danas, mini autobus prometuje dnevno na dvije rute: Poreč-Nova Vas-Poreč i Poreč-Červar Porat-Poreč, s ukupno 15 polazaka kroz tjedan te 12 kroz vikend, prema zimskom voznom redu pokrivajući sjeverni dio grada


 
1 min
Istra24

Od prve vožnje, 17. prosinca prošle godine, pa do danas, mini autobus prometuje dnevno na dvije rute: Poreč-Nova Vas-Poreč i Poreč-Červar Porat-Poreč, s ukupno 15 polazaka kroz tjedan te 12 kroz vikend, prema zimskom voznom redu pokrivajući sjeverni dio grada

Pilot projekt porečkog javnog prijevoza u funkciji je posljednjih mjesec dana, a pojava električnog mini autobusa na ulicama grada odmah je zainteresirala javnost.

Od prve vožnje, 17. prosinca prošle godine, pa do danas, mini autobus prometuje dnevno na dvije rute: Poreč-Nova Vas-Poreč i Poreč-Červar Porat-Poreč, s ukupno 15 polazaka kroz tjedan te 12 kroz vikend, prema zimskom voznom redu pokrivajući sjeverni dio grada.

Kako bi se usluga javnog prijevoza dodatno približila građanima, prvih su tjedan dana vožnje bile besplatne za sve korisnike, dok je danas cijena dnevne karte 10 kuna, a mjesečne 100 kuna, s neograničenim brojem vožnji.

Kako napominju iz gradskog poduzeća Parentium d.o.o., koje ima ulogu koordinatora u provedbi ovog projekta, porečki električni mini autobus posebno je popularan na relaciji Nova Vas-Poreč, a kako je vozilo niskopodne izvedbe te potpuno prilagođeno osobama s invaliditetom, veliki broj putnika čine stanovnici treće životne dobi kojima ovo vozilo predstavlja gotovo pa jedini način samostalnog dolaska iz prigradskih naselja do grada i povratka doma.

Održivost i širenje usluge ovisi o intenzitetu njenog korištenja, odnosno što više ljudi bude koristilo uslugu i što potrebe budu veće, to je veća šansa za širenje usluge javnog prijevoza.


Foto: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.