Komunal

Sutra u Društvenom centru Rojc

Prezentacija projekta „Integracija izbjeglica – izgradnja otvorenih zajednica“

Prezentacija se održava u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica


 
1 min
Istra24

Prezentacija se održava u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica

„Integracija izbjeglica – izgradnja otvorenih zajednica“, naziv je prezentacije koja će se održati u Društvenom centru Rojc 24. studenog 2022. godine s početkom u 13 sati u Dnevnom boravku Rojca.

Prezentacija se održava u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ – Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH – UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica.

Cilj prezentacija je uputiti socijalne radnike i druge stručnjake za prepoznavanje potreba u zajednici i osmišljavanje aktivnosti usmjerenih na postizanje kvalitetne integracije izbjeglica u lokalnim zajednicama. Pozivamo na sudjelovanje predstavnike javnog sektora, organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, medije i druge zainteresirane.

Program se temelji na preporukama iz priručnika „Učinkovito uključivanje izbjeglica - Participativni pristupi za praktičare na lokalnoj razini“ kojeg je naručio Regionalni ured za Europu UNHCR-a, a razvijen je u suradnji sa Skupinom za migracijsku politiku. Priručnik je odnedavno u primjeni i prvi put se predstavlja u Puli.

Prezentacija se provodi u suradnji organizatora, ureda UNHCR-a Hrvatska i Udruge Pariter, a prijavljen je Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori u svrhu ostvarivanja bodova za stručno usavršavanje.

Plan rada

Prezentacija „Integracija izbjeglica – izgradnja otvorenih zajednica

Četvrtak, 24.11. 

Sat

Tema

Izvoditelj

13.00 – 13.15

Uvod

Tijana Tešija, Slobodan Škopelja,  Udruga „MI“ - Split

13.15 – 14.15

Učinkovito uključivanje izbjeglica - Participativni pristupi za praktičare na lokalnoj razini

Mirjana Vergaš, Jan Kapić, UNHCR Hrvatska

14.15 – 15.30

Primjeri dobre prakse i moguće primjene lokalnim zajednicama

Nives Ivelja, Udruga „MI“ - Split

15.30

Osvježenje

 


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.